ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Πες τα, Χρυσόστομε! Πες τα, Ντάνι! Πες τα, Nigel!

Πες τα, Χρυσόστομε! Πες τα, Ντάνι! Πες τα, Nigel!

«Οδηγείτε τους Ελληνες στον εξευτελισμό και στην απελπισία. Και οι απελπισμένοι άνθρωποι, κάνουν κινήσεις απελπισίας»: Nigel Farage, Βρετανός Ευρωβουλευτής.

«Είστε τελείως τρελοί. Αυτό που λέτε στους Ελληνες είναι: “θέλω να βγάλω λεφτά στην πλάτη σας”», Daniel Cohn Bendit, Γάλλος Ευρωβουλευτής.

Είναι συγκλονιστικά απλά τα επιχειρήματα. Τόσο, που δε χρειάζονται κανένα σχολιασμό. Διαβάστε πρώτα τι είπε ο Farage απευθυνόμενος στους ηγέτες της Ευρώπης από το βήμα της Ευρωβουλής:

- «Υλοποιείτε ένα σχέδιο καταστροφής και εξευτελισμού των κρατών-μελών που δεν ανταποκρίνονται στη γερμανική άποψη για το πώς διοικούνται οι οικονομίες».

- «Όταν άκουσα ότι πρέπει ένας κομισάριος και το προσωπικό του πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα τεράστιο κτίριο στην Αθήνα και να αναλάβουν τη διοίκηση της χώρας, θεώρησα ότι επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο. Θεώρησα πως ούτε αυτή η Ε.Ε. δε μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά».

- «Στην Ελλάδα εφαρμόζουμε τη διπλωματία με το πιστόλι στον κρόταφο».

- «Αντιμετωπίζουμε την Ελλάδα ως αποικία».

- «Η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη θυγατρική στην οποία πρέπει να μπουν τα κεντρικά και να αναλάβουν τον έλεγχο».

- «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος με ψυχή, με περηφάνια, με Ιστορία –για όνομα του Θεού, οι άνθρωποι αυτοί εφηύραν τη Δημοκρατία».

Ο Cohn Bendit είναι λίγο παλιότερος, αλλά εξίσου συγκλονιστικός:

- «Είναι σχεδόν ακατόρθωτο αυτό που ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση. Ας αναρωτηθούν οι ηγέτες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πόσο καιρό θα τους έπαιρνε να εφαρμόσουν αυτά που ζητάμε από την Ελλάδα να κάνει σε τρεις μήνες».

- «Εμείς δανειζόμαστε με 1,5 και 3% και δανείζουμε τους Ελληνες με 3, 5 και 6%. Είναι απαράδεκτο».

- «Είμαστε υποκριτές. Τους τελευταίους μήνες, η Γαλλία πούλησε στην Ελλάδα έξι φρεγάτες προς 2,5 δισ. ευρώ, ελικόπτερα προς 400 εκατ. και μαχητικά Rafale προς 100 εκατ. το ένα. Η Γερμανία πούλησε έξι υποβρύχια προς 1 δισ. Τους δίνουμε λεφτά για να αγοράζουν τα όπλα μας».

- «Να φέρει η Κομισιόν στην Ευρωβουλή, αναλυτική έκθεση με κάθε πώληση όπλων που πραγματοποίησε ευρωπαϊκή χώρα στην Ελλάδα, όλα τα τελευταία χρόνια».

- «Η Ελλάδα έχει 100.000 στρατιώτες, όταν ολόκληρη η Γερμανία έχει 200.000. Είναι τελείως παράλογο για μια χώρα με 11 εκατομμύρια πληθυσμό».

- «Να αναλάβουμε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τον αφοπλισμό Ελλάδας, Τουρκία και Κύπρου. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να μειώσουμε το μισθό κάποιου που παίρνει 1.000 ευρώ».

Κάποιοι τα λένε. Ο Nigel (που μαθαίνω ότι, πριν την τοποθέτησή του τον είχε περάσει από «φροντιστήριο» η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα, με την οποία ανήκουν την ίδια ομάδα της ευρωβουλής) και ο «κόκκινος Ντάνι» τα λένε χύμα, όπως πρέπει. Οι δικοί μας κωλώνουν…

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof
  • Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινωνήστε με το