ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ουρές για την καρέκλα του «Βαρτζό»

Θεσσαλονίκη: Ουρές για την καρέκλα του «Βαρτζό»

Πολύ πιο ενδιαφέρουσες και άμεσες είναι οι ζυμώσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης. Η ανέλπιστη υφυπουργοποίηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου μπορεί να ικανοποίησε τους Θεσσαλονικείς νεοδημοκράτες, συγχρόνως όμως πυροδότησε και έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την αντικατάσταση του κ. Βαρτζόπουλου στο αξίωμα του προέδρου της Διοικούσας της Νέας Δημοκρατίας.

Οι διαδικασίες αναμένονται να ανοίξουν ακόμη και αύριο Παρασκευή, ημέρα για την οποία έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού. Ήδη, πάντως, καμιά δεκαριά είναι τα στελέχη τα οποία διαγκωνίζονται -άλλοι εμφανώς, άλλοι αφανώς- για το κομματικό αξίωμα.

Μεταξύ αυτών, είναι το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου, οι σημερινοί πρόεδροι των ΝΟΔΕ, οι «σαμαρικοί» Μίλτος Τασσούλης και Θόδωρος Μητράκας και ο «καραμανλικός» Τάσος Εμμανουηλίδης. Αν και προτείνεται από αρκετούς. εντούτοις εμφανίζεται απρόθυμος να αναλάβει ο γιατρός και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ3 Δημήτρης Τσάμης. Στους υποψήφιους συγκαταλέγεται και ο οικονομολόγος και επίσης μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Κώστας Ταγγίρης, που είναι μέλος της ομάδας των λεγόμενων «Βιομηχάνων». Ωστόσο η περίπτωσή του συναντά αρκετές αντιστάσεις καθώς επί καραμανλικής διακυβέρνησης η εταιρεία του («Ορθολογισμός») είχε -σύμφωνα με καταγγελίες- εκτινάξει τον τζίρο της αναλαμβάνοντας πάμπολλες κρατικές δουλειές. Επιπλέον, ο Ταγγίρης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Δημήτρη Πανοζάχο, πρώην συνεταίρο του στον «Ορθολογισμό», ο οποίος ξεκίνησε ήδη την προεκλογική καμπάνια του για να εκλεγεί βουλευτής.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!