ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μια σπίθα αρκεί...

Μια σπίθα αρκεί...
Ήταν αρκετή μια σφαίρα από το πιστόλι ενός ανεγκέφαλου, τρομαγμένου

Ήταν αρκετή μια σφαίρα από το πιστόλι ενός ανεγκέφαλου, τρομαγμένου αστυνομικού από δύο παιδιά, για να μπούμε στην περίοδο της Σέχτας και των Πυρήνων της Φωτιάς με κόστος ανθρώπινες ζωές.

Πριν δύο χρόνια, όταν στα Εξάρχεια ο Κορκωνέας δολοφονούσε το 15χρονο Γρηγορόπουλο, δεν ήξερε ίσως ότι άνοιγε τις πύλες για να ξεχυθεί η λάβα από ένα ηφαίστειο που έβραζε σε έφηβους και νέους που νιώθουν ότι η Κοινωνία μας τους έχει πετάξει στα σκουπίδια.

Η Σέχτα και οι Πυρήνες της Φωτιάς είναι παράγωγα της εξέγερσης που υπήρξε στους δρόμους της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008, με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Πάντα αρκεί μια σπίθα για να εκραγεί το ηφαίστειο. Και πάντα βρίσκεται ο ανεγκέφαλος ή ο προβοκάτορας που θα ανάψει τη σπίθα αυτή.

Έτσι έγινε και με τα Δεκεμβριανά του ΄44 που κατέληξαν στον Εμφύλιο, έτσι έγινε και με τη δολοφονία του Πετρουλα το 1965 που κατέληξε στη δικτατορία. Έτσι γίνεται και σήμερα με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου που οδήγησε στην εξέγερση και από και στη νέα τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί αυτό και τον άδικο θάνατό του. Αλλά ας μη χρησιμοποιείται η θλιβερή αυτή επέτειος για νέο αίμα και νέες οδύνες σε μια Ελλάδα που ματώνει στη μέγγενη των ξένων δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων