ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Πελάτες μου...»

«Πελάτες μου...»

Το πιο εκκωφαντικό και ύψιστης πολιτικής σημασίας γεγονός των χθεσινών εκλογών είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που κυβέρνησε την Ελλάδα για 22 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση.

Δεν μιλάμε για κατάρρευση. Μιλάμε για συντριβή, για εξαέρωση.

Ναι, ήταν οργισμένοι πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για τα εγκληματικά «ναι» Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στην τρόικα.

Ναι, ένιωθαν προδομένοι όλοι αυτοί οι μεροκαματιάρηδες του ΠΑΣΟΚ -κάτι μεταξύ σοσιαλιστών και αριστερών-, βλέποντας τις μίζες να πάνε και να 'ρχονται στις τσάντες των διάφορων Άκηδων.

Η κατάρρευση όμως του ΠΑΣΟΚ, έγινε τώρα που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την «πελατεία» του γιατί δεν έχει την εξουσία και γιατί δεν είμαστε στην εποχή του Ακριβάκη της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Βέβαια δεν ήταν όλοι «πελάτες» του ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι του, αλλά οι χθεσινές εκλογές αποκαλύπτουν ότι αποτελούσαν τη βάση του.

Η κατάρρευση άρχισε όταν οι διορισμένοι από τα παράθυρα πελάτες άρχισαν να απολύονται από το δημόσιο και όταν οι υπόλοιποι που περίμεναν στην ουρά, ήξεραν ότι δεν θα μπορούσε πια το εκτός εξουσίας ΠΑΣΟΚ να τους βολέψει.

Κάπου εκεί χάλασε η μαγιονέζα.

«Χάσαμε την πελατεία - κλείνουμε το μαγαζί».

Σκληρά λόγια θα μου πείτε. Αλλά απόλυτα αληθινά που μπορεί να σημαίνουν και κάτι άλλο: Ένα καινούριο ΠΑΣΟΚ με άλλα στελέχη, με άλλη νοοτροπία, καθαρό, πιο προοδευτικό και -γιατί όχι- με άλλο όνομα.