ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Είναι τρελοί, άσχετοι έχουμε μπλέξει με μ....;

Είναι τρελοί, άσχετοι έχουμε μπλέξει με μ....;

Αυτά τα τρία «κοράκια» της τρόικα που βρίσκονται στην Αθήνα και μπαινοβγαίνουν όλο αλαζονεία στο πρωθυπουργικό γραφείο, σε υπουργεία και τράπεζες, επιβάλλοντας ό, τι τους κατέβει και αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση που έχουν ήδη προκαλέσει στη χώρα μας με τα απαράδεκτα μέτρα τους, αναρωτιέμαι ώρες-ώρες τι απ' όλα είναι:

Τρελοί που δεν καταλαβαίνουν και δεν βλέπουν την πραγματικότητα που ζει η Ελλάδα ή άσχετοι γραφειοκράτες που έχουν μπλέξει με νούμερα, ποσοστά και στατιστικούς πίνακες. Εκτός κι αν εμείς έχουμε μπλέξει με μ....

Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε απολύσεις εδώ και τώρα 15.000 υπαλλήλων του Δημοσίου και να κοπούν κι άλλο οι συντάξεις των -έτσι κι αλλιώς πεινασμένων- συνταξιούχων. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να δουλεύουν οι Έλληνες έξι μέρες την εβδομάδα με ακόμη μικρότερους μισθούς και με μεροκάματα Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Να απολύονται οι εργαζόμενοι όποτε γουστάρει ο εργοδότης χωρίς σχεδόν αποζημίωση και να μην παίρνουν εφάπαξ όσοι βγαίνουν στη σύνταξη.

Επιτέλους, ας τους πει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο ελληνικός λαός στην τελική ανάλυση ότι δεν είμαστε μία φυλή Παπούα που έχει έρθει ο κατακτητής και μοιράζει καθρεφτάκια και τσατσάρες, παίρνοντας σαν σκλάβους όλους μας.

Άι σιχτίρ κι ακόμη παραπέρα κι επιτέλους ας τους το πούμε μία φορά, μία έστω μοναδική φορά.