ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δέστε τους...

Δέστε τους...

Την ημέρα που η Ελλάδα κρεμάται επί ξύλου με τη συνολική συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για τα σκληρά μέτρα των 13,6 δισ. ευρώ, διάλεξαν οι Φωτόπουλος και Μιχελογιαννάκης να κατεβάσουν τα τανκς και τα καλάσνικοφ για να μην ψηφιστούν τα μέτρα αυτά από τη βουλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάνε αυτοί οι μέγιστοι αγωνιστές των δίκιων του λαού. Αλλά και εμείς δεν ξεχνάμε ότι:

Ο μεν Μιχελογιαννάκης, σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου, ήταν ο φανατικότερος χειροκροτητής και από τους πρώτους που ψήφισαν με τα δύο χέρια στη βουλή την απόφαση υποχρέωσης της Ελλάδας να βρει τα 11,6 δισ. ευρώ που την τελευταία στιγμή έγιναν 13,6 δισ. ευρώ. Ο δε Φωτόπουλος από πάντα εγκάθετος του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ, από αυτούς τους εργατοπατέρες που έχουν την ταμπέλα του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», αμέσως μετά την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, αγκάλιασε ολόθερμα τον σύντροφο Αλέξη.

Κάποιος όμως πρέπει να μαζέψει αυτούς τους δύο «μέγιστους αγωνιστές των δίκιων του εργάτη». Γιατί όλοι θέλουμε να κατέβουμε στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα, αλλά χωρίς καλάσνικοφ, μπαζούκας και ερπύστριες, τανκς που μας γυρνάνε 45 χρόνια πίσω, στο 1967, τότε που κάποιοι Λαδάδες και Παττακοί έδεσαν χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό.

Τελικά ας δέσουν τους δύο γίγαντες της λαϊκής αντίστασης, γιατί η πλάκα έχει και τα όριά της.