ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η αλήθεια για τα πετρέλαια

Η αλήθεια για τα πετρέλαια

Τι βρήκαν οι Νορβηγοί που ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης;

Ποια μεγαθήρια - πετρελαϊκές εταιρίες ενδιαφέρονται για τα ελληνικά κοιτάσματα; Τι θα γίνει με την Τουρκία που θέλει να μοιράσουμε ο,τι υπάρχει στο Αιγαίο και μας απειλεί με πόλεμο αν χαράξουμε την ελληνική ΑΟΖ;

Απαντήσεις στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα δίνονται απόψε 9 το βράδυ στο ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση - το μεγαλύτερο περιφερειακό κανάλι της Θεσσαλονίκης- στην εκπομπή μου «Μέχρι το κόκκαλο» που έχει καλεσμένους που θα κάνουν σημαντικές αποκαλύψεις και αποκαλυπτικά βίντεο. Η εκπομπή αυτή μεταδίδεται και από το διαδίκτυο στο www.egnatia.tv/live.

Η συνέχεια της εκπομπής αυτής με τα στοιχεία που θα προκύψουν κατά της διάρκεια της θα παρουσιαστεί στο newsbomb.gr από Δευτέρα καθώς έχει φτάσει πλέον η κρίσιμη στιγμή που:

1. Θα ξέρουμε οριστικά και διαπιστωμένα ποιας αξίας ορυκτό πλούτο σε υδρογονάνθρακες έχουμε μετά τη διερεύνηση των στοιχείων στα κεντρικά εργαστήρια του Τέξας, που έχει συγκεντρώσει το νορβηγικό πλοίο που έκανε τις έρευνες στο Ιόνιο, στον Πατραϊκό κόλπο και στην Κρήτη.

2. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει ποια θα είναι η οριστική στάση της στο θέμα της ΑΟΖ. Θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τη Τουρκία για τη χάραξη ΑΟΖ στο Αιγαίο; Θα προχωρήσει μονομερώς στη χάραξη της; Ή θα διατηρήσει το σημερινό καθεστώς της αοριστίας σε Αιγαίο. Κρητικό πέλαγος και Ιόνιο:

Πάντως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προεκλογικά είχε δηλώσει ότι η χάραξη της ΑΟΖ θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του.