ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ποιος αγαπάει την Ελλάδα;

Ποιος αγαπάει την Ελλάδα;

Αν μπορούσα αυτή την ώρα και πριν τη συνάντηση των τριών το απόγευμα, θα τους έστελνα μία κόπια της χθεσινής συγκλονιστικής συνέντευξης του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και μέχρι πρόσφατα προέδρου του Eurogroup Ζαν - Κλoντ Γιούνκερ στον συνάδελφο Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ.

Ίσως θα καταλάβαιναν τότε πόσο δεν αγαπάνε την Ελλάδα, πόσο βάναυσα την ταλαιπωρούν και πόσο άφρονες είναι να τσακώνονται για την ΕΡΤ και να είναι έτοιμοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα, τώρα που η πατρίδα αρχίζει να βλέπει την ελπίδα.

Αυτός ο φιλέλληνας και λαμπρός πολιτικός ο κ. Γιούνκερ είπε χθες στο ΣΚΑΙ ότι την Ελλάδα την έχει πάντα στην καρδιά του, ήταν έτοιμος να παραιτηθεί από πρόεδρος του Eurogroup αν επέμεναν πέρυσι ορισμένες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά να την πετάξουν έξω από το ευρώ και μέσα από την απέραντη και πραγματική αγάπη του για την Ελλάδα έδωσε το μήνυμα στους δικούς μας ηγέτες:

«Αγαπήστε αυτή τη χώρα, μην την ταλαιπωρείτε με μικρότητες και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Ο κ. Γιούνκερ είπε χθες συγκινημένος ότι Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει και απευθυνόμενος σε αυτούς που θέλανε να την βγάλουν πέρυσι από την Ευρωζώνη είπε ότι «η Ελλάδα δεν είναι ένα χαρτί να την πετάξεις στα σκουπίδια, αλλά είναι χώρα με παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Είναι πολύ μελαγχολικό ένας πολιτικός από το Λουξεμβούργο να παλεύει για την Ελλάδα και οι δικοί μας τρεις να σκοτώνονται και να απειλούν τη χώρα με τις καταστροφικές εκλογές, γιατί ο καθένας θέλει να ερμηνεύσει κατά το συμφέρον του δύο φράσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.