ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ένα τέλος και μία αρχή

Ένα τέλος και μία αρχή

Η πολιτική βόμβα που περίμεναν πολλοί δεν έσκασε χθες, στις εκλογές. Το αποτέλεσμά τους δεν προσφέρει σε κανέναν την «κούπα».

Ο κυβερνητικός συνασπισμός κουτσά-στραβά συγκράτησε τις δυνάμεις του και κάτι κέρδισε σε ψίχουλα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελική μονομαχία των δύο καουμπόηδων στο Ελ Πάσο θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, σε καθαρά πλέον πολιτικές εκλογές, στις οποίες έχουν δώσει το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος οι εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους βγει; Ίδωμεν...

Όμως, οι χθεσινές εκλογές σήμαναν ένα τέλος και μία αρχή. Τέλος στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς στις προβλέψεις τους. Τον τελευταίο μήνα έδειχναν συχνά τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ καθηλωμένη στο 6-7%.

Γύρω στις 7 χθες το απόγευμα σόκαραν όλους μας με τις 7 μονάδες διαφορά που έδιναν στη Δούρου έναντι του Σγουρού. Και μετά οι 7 μονάδες έγιναν 2. Την ίδια ώρα, οι φασίστες έβγαζαν 16αρια και 12αρια με τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο. Ποιος θα τους πιστέψει, τώρα, τι θα πουν για την ερχόμενη Κυριακή; Ίσως οι χθεσινές εκλογές σήμαναν το τέλος των δημοσκοπήσεων.

Η αρχή που σήμαναν όμως ήταν για τη Χρυσή Αυγή, που από ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Δεν θα χαρακτηρίσω αυτούς που την ψήφισαν, γιατί όλοι περίπου ξέρουμε ποιοι είναι. Άνεργοι, απελπισμένοι, κάποιοι απολίτικοι τύποι που δεν καταλαβαίνουν ή δεν ξέρουν τι σημαίνει φασισμός, διάφοροι ανεγκέφαλοι, ανιστόρητοι και σίγουρα αρκετοί κρυπτοφασίστες που ξεθάρρεψαν και βγήκαν από τα λαγούμια τους μπροστά μας.

Το θέμα της ΧΑ είναι μέγιστης σημασίας. Και δεν αντιμετωπίζεται με νόμους, φυλακίσεις και με τοπικές συγκρούσεις στους δρόμους. Αντιμετωπίζεται μόνο πολιτικά και μόνο με ενότητα όλου του πολιτικού κόσμου- από ΚΚΕ μέχρι Καμμένο. Και από τη δική μας ευαισθησία και θέληση, να παραμείνει η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο.