ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πάμε φουλ για εκλογές

Πάμε φουλ για εκλογές

Όταν έχεις κάνει δεκάδες εκλογές σαν δημοσιογράφος και έχεις γράψει χιλιάδες πολιτικά ρεπορτάζ (όπως ελόγου μου σε εφημερίδες, περιοδικά και sites) μοιραία έχεις αποκτήσει την όσφρηση πολιτικού λαγωνικού που παίρνει αμέσως μυρωδιά τις επερχόμενες πρόωρες εκλογές.

Και μένα αυτό μου λέει η όσφρησή μου μελετώντας τα σημάδια από την πολιτική ζωή της χώρας. Προσέξτε: μυστικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων την ερχόμενη εβδομάδα για να ξέρουν τι θα πουν ανάλογα οι πολιτικοί αρχηγοί στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Παλικαρισμοί βουλευτών της συγκυβέρνησης που ψήφιζαν και με τα δύο χέρια τα Μνημόνια αλλά τώρα θυμήθηκαν τα «δίκια του λαού» και αρχίζουν να λένε όχι σε διάφορα νομοσχέδια. Υποχωρήσεις της κυβέρνησης σε πιέσεις βουλευτών της συμπολίτευσης αλλά και ανοίγματα προς κέντρο και άκρα Δεξιά.

Θα μπορούσα να πω και άλλα πολλά φαινόμενα που προαναγγέλλουν πρόωρες εκλογές αλλά θα μείνω σε ένα που μας φαίνεται γελοίο όσοι κάνουμε πολιτικό ρεπορτάζ.

Ξαφνικά τον τελευταίο καιρό που σπάνια ή ποτέ δεν έβγαιναν στα τηλέφωνα των δημοσιογράφων ώρα σχεδόν μας κυνηγάμε από πίσω για να μιλήσουν στα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ή να γράψουμε κάποια δήλωσή τους σε sites και εφημερίδες.

Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει. Εκεί που κάθεσαι στα καλά του καθουμένου σε παίρνουν πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής και σου λένε «βγάλε με στο ραδιόφωνο ή στο δελτίο των 20.00 ή γράψε μου κάτι στην εφημερίδα ή στο site που δουλεύεις γιατί έχω μια καλή είδηση που την κρατάω μόνο για σένα».

Σας μιλάω για φλογερό έρωτα μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων, γιατί «εκλογές γαρ εγγύς» και όλοι ξέρουμε ότι θα χυθεί πολύ αίμα σε αυτές τις εκλογές όπου μερικοί πρωτοκλασάτοι πολιτικοί δεν θα βρουν ούτε τη δική τους ψήφο.