ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

NOVA: Ορθάνοικτα δικαστικά μέτωπα και νομικούς «σκελετούς» κληροδοτεί ο Παπαδόπουλος στην Alter Ego

NOVA: Ορθάνοικτα δικαστικά μέτωπα και νομικούς «σκελετούς» κληροδοτεί ο Παπαδόπουλος στην Alter Ego

Πλήθος ανοικτών νομικών μετώπων έχει η Forthnet Media (Nova), λόγω απλήρωτων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, προς προμηθευτές, προς μισθωτές, αλλά και προς νομικούς συμβούλους.

Όπως προκύπτει από τις επίσημες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, η Διοίκηση του Πάνου Παπαδόπουλου κράτησε τα τελευταία χρόνια ανοικτές πολλές από αυτές τις υποθέσεις, ώστε να αποφευχθεί η άμεση καταβολή των οφειλομένων. Πλέον αυτές οι δικαστικές εκκρεμότητες η αξία των οποίων ξεπερνά 15 εκατ. ευρώ θα περάσουν στον νέο ιδιοκτήτη της Nova, την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα, οι εκκρεμείς αξιώσεις των τρίτων κατά της Forthnet Media (Nova), που σε ένα βαθμό προέρχονται από ανοικτά μέτωπα των ΝetΜed Ελλάς, SYNED και Multichoice Ελλάς, ανέρχονται σε 14,8 εκατ. ευρώ περίπου, πλέον τόκων και εξόδων.

Μεταξύ αυτών των αξιώσεων περιλαμβάνονται:

  • Ποσό 7,7 εκατ. ευρώ περίπου (όπως ανερχόταν στις 9 Μαρτίου 2006) νομιμοτόκως που αφορά σε απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου (ΦΑΕΕ Αθηνών) για διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγουμένων ετών της εταιρείας Multichoice.
  • Ποσό 1,47 εκατ. ευρώ περίπου αφορά αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Forthnet Media, με την οποία ζητά να καταβληθεί το ανωτέρω ποσό ως ελάχιστο εγγυημένο οικονομικό αντάλλαγμα για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2011 – Απρίλιος 2012, με βάση σύμβαση που είχε συνάψει η ΕΡΤ με την Forthnet Media για την μετάδοση, μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ, δύο αναλογικών συνδρομητικών προγραμμάτων της εταιρείας.
  • Ποσό 2,94 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε αγωγή δικηγόρου, με την οποία ζητά να της καταβληθεί το ανωτέρω ποσό ως φερόμενες οφειλόμενες δικηγορικές αμοιβές (με βάση τον Κώδικα περί Δικηγόρων) από χειρισμό δικαστικών υποθέσεων που αφορούσαν την αντιδικία της Forthnet Media (προερχόμενη από την απορροφηθείσα Netmed Hellas AE)/ Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. και κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (κατά την περίοδο 2002-2006).
  • Ποσό 0,4 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε αγωγή της εταιρείας «Επενδυτική Παλλήνης ΑΕ Ακινήτων» (πρώην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε.»), υπεκμισθώτρια του ακινήτου στο οποίο στεγάζονται οι εταιρείες, Forthnet Media και Netmed στην Κάντζα Αττικής, για έξοδα εργασιών συντήρησης του μισθίου, στις οποίες θα προβεί η υπεκμισθώτρια λόγω μη εκπλήρωσης της σχετικής υποχρέωσης συντήρησης που έχουν αναλάβει, με βάση το μισθωτήριο, οι εναγόμενες εταιρείες.

Αν και η Διοίκηση της Forthnet Media εκτιμά ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις δεν θα έχουν σημαντική επίπτωση στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις δεν έχει σχηματισθεί πρόβλεψη εξόδου για πολλές από αυτές. Αυτό σημαίνει πως ο νέος ιδιοκτήτης της Nova, η Alter Ego, εκτός από τους «οικονομικούς σκελετούς» της Διοίκησης Παπαδόπουλου θα βρει πιθανότητα και νομικούς σκελετούς με πανάκριβες «ουρές».

Άλλωστε, υπό τη ηγεσία του Πάνου Παπαδόπουλου η Forthnet Media έχει να επιδείξει στο δικαστικό πεδίο μόνον ηχηρές ήττες/καταδίκες, κάτι που εν πολλοίς αποτελεί και πρόδρομο δείκτη για τις εν εξελίξει υποθέσεις.

Ενδεικτικά, αν και η Forthnet Media είχε καταθέσει αγωγή κατά του Ελληνικού με την οποία ζητούσε το ποσό των 5,57 εκατ. ευρώ πλέον τόκων και εξόδων, για απαίτηση της εταιρείας (πρώην Multichoice) κατά της ΕΡΤ A.E., ως αντάλλαγμα για την παροχή, εκ μέρους της Multichoice, υπηρεσιών δορυφορικής διανομής και μεταφοράς του σήματος των τριών τηλεοπτικών (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) και τεσσάρων ραδιοφωνικών (ΝΕΤ, ΕΡΑ 2, ΕΡΑ 3 και ΕΡΑ ΣΠΟΡΤ) σταθμών της ΕΡΤ ανά την επικράτεια για τα έτη 2008, 2009, 2010, 2011 και 2012, τελικά με την αρ. 714/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή απορρίφτηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η Forthnet Media είχε υιοθετήσει στο παρελθόν την προσφιλή τακτική της κατάθεσης αγωγών σε βάρος της ΕΡΤ και του Δημοσίου για αμφίβολές διεκδικήσεις, πρακτική που πλέον έχουν «φρενάρει» οι αθωωτικές για το Δημόσιο δικαστικές αποφάσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr