ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Απόρρητη έκθεση: Οι μπίζνες του Ερντογάν με ISIS και πετρέλαια

Απόρρητη έκθεση: Οι μπίζνες του Ερντογάν με ISIS και πετρέλαια

Αποκαλύψεις για συνδέσμους και σχέσεις του Ερντογάν με το ISIS, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το λιβυκό πετρέλαιο έφερε στο φως απόρρητη έκθεση που περιήλθε στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ), πιθανότατα από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες.

Η αποκάλυψη έγινε αθελήτως τον Μάρτιο του 2019 και πέραν των στοιχείων που «καρφώνουν» τον Ερντογάν είναι ενδεικτική και του τρόπου με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση «παραπληροφορεί, διασπείρει ψεύδη, διαδίδει συνωμοσίες και χρησιμοποιεί τα media για να παραπληροφορεί το κοινό, δημιουργώντας ψεύτικες ιστορίες και χειραγωγώντας την κοινή γνώμη», σημειώνει τo Nordic Monitor.

Το επίμαχο έγγραφο παρουσιάστηκε από την υπεράπιση στις 21 Μαρτίου του 2019 κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο 17ο Ποινικό Δικαστήριο της Αγκυρας.

Πρόκειται για μία μεταφρασμένη, εμπιστευτική έκθεση 19 σελίδων συντεταγμένη από ξένο πράκτορα με θέμα τις αδυναμίες της Τουρκίας ενόψει των εκλογών του 2015.

«Η αναφορά, περιείχε επίσης ευρήματα για σχέσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δίκτυα τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία καθώς και για τις πετρελαϊκές συναλλαγές της οικογένειάς του με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και με τη Λιβύη και τους Κούρδους του Ιράκ».

Η MIT, σημειώνει το Nordic Monitor, πήρε την έκθεση του συντάκτη που δεν κατονομάζεται και το προώθησε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΞ, του ΥΠΕΣ και του Γενικού Επιτελείου.

Και εδώ αρχίζει η ιστορία της προπαγάνδας.

Ενα από τα αντίγραφα βρέθηκε, κατά τα προβλεπόμενα, και στο γραφείο του Υποναυάρχου Σινάν Σουρέρ (Sinan Sürer) o οποίος ήταν το 2015 επικεφαλής «Πρώτης Αποτίμησης Πληροφοριών» στο Γενικό Επιτελείου Στρατού.

Ο Σουρέρ ήταν υπεύθυνος για την εξωτερική αντικατασκοπεία και ήταν φυσικό η έκθεη να βρίσκεται και στο γραφείο του.

Δεν είχε βεβαίως ιδέα τι θα επακολουθούσε:

Οι διοργανωτές του ψευδοπραξικοπήματος, πάντα σύμφωνα με το Nordic Monitor, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του την έκθεση έως αν να ήταν αυτός ένας από τους συντάκτες της.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο HellasJournal.com

Το μυστήριο με το σχέδιο «Βαριοπούλα»

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, συζήτησε με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας το ενδεχόμενο κατάρριψης ελληνικού αεροσκάφους ή ακόμα και την βύθιση πλοίου. Όλα, όμως με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί όσο είναι δυνατόν, να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινης ζωής…

Το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Welt αποκάλυψε το Open.

Δείτε το βίντεο:

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι στρατηγοί αρνήθηκαν και τους πρότεινε να ρίξουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, φέρνοντας ως επιχείρημα ότι ο Έλληνας θα προλάβει να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτόξευσης για να σωθεί. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση εισέπραξε και δεύτερη αρνητική απάντηση.

Διότι, όπως αναφέρει η Die Welt, όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και στο τέλος η επίθεση.

Η ειρωνεία της Ιστορίας

Η ειρωνεία της Ιστορίας, ωστόσο, όσον αφορά της συγκεκριμένες αποκαλύψεις είναι πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε συζητηθεί και πριν από χρόνια στην Τουρκία.

Τότε, η γείτονα είχε συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις σχετικά με το περιβόητο «σχέδιο Βαριοπούλα» το οποίο είχαν καταρτίσει μυστικά, στρατιωτικοί, και το οποίο έλεγε πως θα προκληθεί τεχνητά, θερμό επεισόδιο, σαν και αυτό που ζήτησε ο Ερντογάν, έτσι ώστε από το σοκ, της σύγκρουσης, να βρεθεί η αφορμή για την ανατροπή του!

Τότε, οι ιθύνοντες νόες του συγκεκριμένου σχεδίου είχαν οδηγηθεί στην φυλακή, ωστόσο, σήμερα, αρκετά χρόνια μετά ο Ταγίπ Ερντογάν, όχι μόνο συνδιαλέγεται με ορισμένους από τους εμπλεκόμενους στο σχέδιο Βαριοπούλα, αλλά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλο το σχέδιο υπέρ του προκειμένου να υποστηρίξει τα σχέδιά του.

Επικίνδυνη προπαγάνδα των Τούρκων

Δεν τους βγαίνει το «θερμό» επεισόδιο και… θυμήθηκαν τώρα την αποστρατικοποίηση – Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων - Η τουρκική «μονταζιέρα» δουλεύει τον τελευταίο καιρό... υπερωρίες και αναπαράγει ανοησίες που ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Το ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να... χωνέψουν τα απανωτά «χαστούκια» στο πεδίο από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστό, ωστόσο δεν γνωρίζαμε τα όρια της «μονταζιέρας» της Άγκυρας, που έδωσε και σήμερα ρεσιτάλ προκλητικότητας.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, με ένα άρθρο του σκόρπισε απλόχερα... γέλιο, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει πως η Ελλάδα παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης, μαζί με έναν χάρτη που δείχνει τα ακριτικά νησιά τα οποία διατηρούν στρατό.

Με τίτλο «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947 διατηρώντας στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», δημοσιεύει χάρτη στον οποίο σημειώνει μια σειρά από ελληνικά νησιά, από τη Λέσβο και τη Χίο, ως τη Σάμο, την Κω, τη Νίσυρο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Στο κείμενο που συνοδεύει τον χάρτη, το πρακτορείο αναπαράγει τις αιτιάσεις της Άγκυρας, πως η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, στις οποία αναφέρεται πως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

Ο χάρτης της τουρκικής παράνοιας!

«Η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου διατηρεί στρατό. Τα νησιά των Δωδεκανήσων παραχωρήθηκαν από την Ιταλία έπειτα από τον τουρκο-ιταλικό πόλεμο (πόλεμος της Τρίπολης) και παρέμειναν υπό ιταλική κυριαρχία ως τη Συνθήκη των Παρισίων μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το Άρθρο 13 της Συνθήκης της Λωζάνης, «υπό το πρίσμα της διατήρησης της ειρήνης, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εγκαταστήσει ναυτική βάση και στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά της Λέσβου, της Χίου της Σάμου και την Ικαρία».

Τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1947 μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την Συνθήκη να υπογράφεται ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και την ηττημένη Ιταλία. “Τα νησιά αυτά θα αποστρατικοποιηθούν και θα παραμείνουν αποστρατικοποιημένα», αναφέρει η Συνθήκη των Παρισίων”».

Παραλήρημα και από την Yeni Safak: «Έχουμε δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά»

Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή της τουρκικής... παράνοιας και χυδαιότητας κινείται και η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, που επικαλείται εκτιμήσεις «ειδικών» σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας», αναφέρει ότι με βάση τους «ειδικούς» η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Σελαμί Κουράν, η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών.

«Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά», αναφέρει.

Προφανώς και μιλάμε γαι ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της Άγκυρας για να δημιουργήσει εντυπώσεις ώστε να αποκρύψει την συντριπτική της ήττα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς τέτοιοι ισχυρισμοί εκτός ότι δεν «στέκουν», η Τουρκία γνωρίζει καλύτερα από όλους πως η διεθνής κοινότητα τάσσεται σύσσωμη εναντίον των παράνομων ενεργειών της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Αναζητούνται επενδυτές για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ροή Ειδήσεων