ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αμοιβές εκατομμυρίων και αύξηση μέσα στην πανδημία για τη διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου

Αμοιβές εκατομμυρίων και αύξηση μέσα στην πανδημία για τη διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου

Προκλητικές αμοιβές, που ξεπερνούν τα 3,4 εκατ. ευρώ ετησίως ενέκρινε πριν λίγες ημέρες για τον εαυτό της η διοίκηση του ιατρικού κέντρου, δίνοντας μάλιστα και γενναία αύξηση εν μέσω πανδημίας. Και αυτό, ενώ ο Όμιλος καταγράφει ζημιές για το 2020 ενώ έσπευσε να δανειστεί 27,5 εκατ. ευρώ για να… αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού, στερώντας ρευστότητα από επιχειρήσεις που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Τα ποσά που παίρνει σε μορφή μισθών και παροχών η οικογένεια Αποστολόπουλου είναι τουλάχιστον προκλητικά, καθώς μόνο τρεις άνθρωποι, ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου, ο Βασίλειος Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, αντιπρόεδρος, μοιράστηκαν συνολικά σε αποδοχές και παροχές το ποσό των 3.435.000 ευρώ για το 2019!

Συγκεκριμένα ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος έλαβε 1.323.789,85 ευρώ, ο κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος 1.249.892,90 ευρώ και ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος μόλις… 861.192,64 ευρώ!

Μάλιστα, έδωσαν και αύξηση 29,13% στους εαυτούς τους σε σχέση με το 2018 ενώ για το ίδιο διάστημα οι μέσες ετήσιες μικτές αποδοχές του προσωπικού τους μειώθηκαν κατά 1,55%! Όλα αυτά τα ενέκριναν οι ίδιοι την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς καμία ντροπή για τις συνέπειες του κορονοϊού στη χώρα και τους εργαζομένους.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε την πανδημία, καθώς και για το 2020, εν μέσω lockdown, έδωσαν επιπλέον αύξηση στους εαυτούς τους, παίρνοντας επιπλέον περισσότερα από 300.000 ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο!

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές των κυρίων διευθυντικών στελεχών και μελών της Διοίκησης του Ιατρικού Κέντρου εκτινάχθηκαν στα 2,148 εκατ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 έναντι 1,843 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα του 2019!

Μιλάμε δηλαδή για προκλητικές αυξήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εν μέσω lockdown, ενώ η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημιές 1,66 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα έναντι κερδών 6,726 εκατ. ευρώ το 2019.

Οι μισθοί δηλαδή μόνο τριών ανθρώπων ξεπερνούν τις συνολικές ζημιές της εταιρείας και συν τοις άλλοις επιβραβεύουν τους εαυτούς τους με αυξήσεις ενώ η ελληνική οικονομία βουλιάζει. «Κάπως έτσι βγαίνουν τα χλιδάτα πάρτι στην Αράχωβα και η πολυτελής ζωής της οικογένειας Αποστολόπουλου, σχολιάζουν με νόημα άνθρωπο που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

«Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»

Βέβαια, είναι πολύ εύκολο να δίνεις αυξήσεις στον εαυτό σου όταν τα χρήματα είναι δανεικά και δη από τον κρατικό κορβανά. Και αυτό γιατί, το Σεπτέμβριο του 2020 ο Όμιλος του Ιατρικού Κέντρου έλαβε στο πλαίσιο του μηχανισμού εγγυοδοσίας δανειακές γραμμές πίστωσης συνολικού ποσού 27,5 εκατ. ευρώ. Και παράλληλα αξιοποίησε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για μετάθεση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων. Δηλαδή, οι ίδιοι τρεις άνθρωποι που λαμβάνουν ετήσιους μισθούς σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ «πήγαν πίσω» φόρους και εισφορές ενώ δέσμευσαν ρευστότητα που είναι τόσο αναγκαία για τις επιχειρήσεις!

Και επιπλέον, με πρόσχημα την πανδημία διαπραγματεύονται με τις τράπεζες προκειμένου να πετύχουν ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους στο ομολογιακό δάνειο των 97,6 εκατ. ευρώ που έχει λάβει. Και αυτό ενώ ήδη από φέτος το καλοκαίρι κατάφερε να πετύχει τη χρονική μετάθεση της αποπληρωμής του παραπάνω ποσού για τον Ιούλιο του 2021, μετατρέποντας το έτσι σε μακροπρόθεσμη από βραχυπρόθεσμη υποχρέωση, ενώ μείωσε και το επιτοκιακό περιθώριο σε 3,25%.

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Οι ζημιές του Ιατρικού Κέντρου, ο επιπλέον δανεισμός των 27,5 εκατ. ευρώ αλλά και οι προσπάθειες νέας αναχρηματοδότησης δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τις εποπτικές αρχές. Έτσι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σαφώς ανήσυχη λόγω των εξελίξεων, έστειλε σχετική επιστολή, ζητώντας πληροφορίες για το τι συμβαίνει αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας.

Με την απάντηση της διοίκησης να αποτελεί μάλλον ομολογία αποτυχίας, καθώς με μισόλογα και υπεκφυγές η Διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνουν στάσιμα ενώ παραδέχεται την αρνητική πορεία των μεγεθών του τρέχοντος έτους, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πανδημία. Και όλα αυτά βέβαια, ενώ οι παχυλοί μισθοί και οι γενναιόδωρες παροχές για τη διοίκηση συνεχίζουν και τρέχουν.