ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Περίεργο «στραβοπάτημα» ελικοπτέρου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Περίεργο «στραβοπάτημα» ελικοπτέρου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σοκ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από τη βαριά προσγείωση και την κλίση ιδιωτικού ελικοπτέρου που προκάλεσε παρέμβαση της ΥΠΑ και της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων

Συναγερμός σήμανε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών όταν ιδιωτικό ελικόπτερο που ανήκει σε προβεβλημένο επιχειρηματία κατά τη διάρκεια προσγείωσης «στραβοπάτησε» όπως λέγεται στους αεροπορικούς όρους κι έγειρε μέσα στους χώρους του αεροδρομίου!

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και πυρόσβεσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Διαπιστώθηκε ότι το ελικόπτερο δεν ανήκε σε εταιρεία αεροταξί αλλά σε πολύ γνωστό επιχειρηματία, δεν μετέφερε επιβάτες αλλά μόνο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη, οι οποίοι τραυματίσθηκαν ελαφρά από τη βαριά προσγείωση που έκαναν.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η παρέμβαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και η απαίτηση να κρατηθεί μυστικό το περιστατικό. Αυτό ερέθισε πολλούς ρεπόρτερ να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, ειδικά όταν έγινε γνωστό πως η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων άρχισε έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού. Αμέσως υπήρξαν συνειρμοί ότι η ίδια επιτροπή είχε αναλάβει σοβαρές υποθέσεις όπως την πτώση του αεροσκάφους της «Ήλιος» στις 14 Αυγούστου 2005 ή και παλαιότερα την υπόθεση Φάλκον.

Εικάζεται εντολή Χατζηδάκη

Τόσο από τα αρμόδια στελέχη του αεροδρομίου, όσο και από την ΥΠΑ αναζητήσαμε το όνομα του πιλότου αλλά μας μετέφεραν ότι «δεν δίδονται προσωπικά δεδομένα έως ότου βγει το πόρισμα της επιτροπής». Κάποιοι μάλιστα εκτίμησαν ότι η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων πιθανώς παρενέβη ίσως και κατόπιν υπουργικής παραίνεσης από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως και να έχει το θέμα είναι ενδιαφέρον όχι μόνο για την ενημέρωσή σας, όσο και για περαιτέρω διερεύνηση…

Β.Σ.Λ.