ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δίνεται στον Μπόμπολα ο διαγωνισμός για τα στερεά απόβλητα;

Δίνεται στον Μπόμπολα ο διαγωνισμός για τα στερεά απόβλητα;

Έμπλεος αντιδράσεων από την Πελοπόννησο και όχι μόνο, για τους χειρισμούς του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του, με σκοπό –όπως ισχυρίζονται- να κερδίσει το διαγωνισμό ο «εθνικός μας εργολάβος».

Την ώρα που ο Διεθνής Διαγωνισμός για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπαίνει επιτέλους στην τελική του ευθεία, ορισμένες «περίεργες» εξελίξεις έρχονται να προβληματίσουν σχετικά με ένα τόσο σημαντικό έργο για την χώρα μας.

Σε λίγα 24ωρα θα κατατεθούν οι τελικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ενώ, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η επιλογή του προσωρινού αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση.

Ο σχετικός διαγωνισμός προωθείται μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στη δεύτερη φάση είχαν περάσει πέντε εταιρείες - κοινοπραξίες.

Πρόκειται για τις εταιρείες Archirodon Group -Intrakat - Envitec, η ένωση εταιρειών Μεσόγειος - J&P ABAΞ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Novaera Hellas και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ.

Τρεις από τις πέντε εταιρείες αιτήθηκαν επίσημα για μια παράταση 15 ημερών, προκειμένου, ως λέγεται, να τακτοποιήσουν κάποια τυπικά ενδολειτουργικά θέματά τους, ώστε να είναι καθόλα νόμιμες και να διεκδικήσουν το έργο.

Παρ' όλ' αυτά, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας απέρριψε το αίτημά τους επικαλούμενη το για πολλούς σαθρό επιχείρημα της «στενότητας χρόνου».

Αξίζει να σημειωθεί πως έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης έδειξαν τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όσο και ο κ. Μιχαλόπουλος, σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα, οι οποίοι παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το αποτέλεσμα;

Λίγες μόνο ημέρες πριν την κατάθεση των τελικών προτάσεων για το διαγωνισμό, να έχουν απομείνει - από επτά που ήταν στην πρώτη φάση - μόλις δύο εταιρείες.

Μία εξ αυτών φέρεται να είναι η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ, συμφερόντων του Γιώργου Μπόμπολα.

Ο καθένας – αν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ...στενότητας χρόνου - μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του... Ας ελπίσουμε η πορεία του τόσο σοβαρού διαγωνισμού να στεφθεί από επιτυχία και να χαρακτηριστεί από διαφάνεια.