ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Σας δικαιώνουν τα δικαστήρια; Θα σας τα πάρουμε από αλλού»!

«Σας δικαιώνουν τα δικαστήρια; Θα σας τα πάρουμε από αλλού»!

«Μπούμερανγκ» οι δικαστικές αποφάσεις αύξησης των μισθών στο Δημόσιο - Τι προβλέπεται στην αναθεωρημένη συμφωνία με την τρόικα αν δικαιωθούν δικαστικά ένστολοι, δικαστικοί και πανεπιστημιακοί.

Οποιαδήποτε τελεσίδικη δικαστική απόφαση οδηγεί σε αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο οι οποίες θα επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό τότε θα λαμβάνονται ισοδύναμα μέτρα στο σκέλος των δαπανών τα οποία όμως θα αφορούν αποκλειστικά την ίδια εισοδηματική ομάδα.

Αυτό προβλέπεται στην αναθεωρημένη συμφωνία με την τρόικα όπως αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά», ανέφερε το ίδιος στέλεχος

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για το ίδιο μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία.

Το κορυφαίο στέλεχος, σύμφωνα με το Βήμα, δεν διευκρίνισε πως θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εφόσον προκύψουν τελεσίδικες αποφάσεις, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών.

Δεν απέκλεισε όμως άλλα μέτρα όπως το «πάγωμα» των προαγωγών. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση της προσφυγής των ένστολων, για παράδειγμα, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών.

Οπως είναι γνωστό κατά των περικοπών στους μισθούς τους έχουν έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη δικαστικοί, ένστολοι και πανεπιστημιακοί.

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά η κυβέρνηση απειλεί τις κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών και αναδρομικά.

Διαβάστε επίσης:

Το ΚΚΕ για το ΣτΕ και τις περικοπές στους ενστόλους

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην περιοριστεί στους ένστολους η απόφαση του ΣτΕ

«Άκυρες» οι περικοπές αποδοχών στους ένστολους

Ρoή Ειδήσεων