ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Μόνο 165 έχει η κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου»

«Μόνο 165 έχει η κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου»

Απογοητευτικές για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι οι εκτιμήσεις και οι εκθέσεις μεγάλων πρεσβειών, που βασίζονται τόσο σε έρευνες της κοινής γνώμης, όσο και σε αναλύσεις τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, σε πρόσφατες εκθέσεις μεγάλων πρεσβειών (μεταξύ τους φυσικά και μεγάλων χωρών της Ε.Ε. αλλά και… υπερατλαντικές) περιέχονται οι εξής εκτιμήσεις:

• Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αυτή τη στιγμή έχει στην καλύτερη γι’ αυτήν περίπτωση 165 βουλευτές πρόθυμους να ψηφίσουν για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτιμούν συγκεκριμένα, ότι εκτός των 155 που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία, μπορούν υπό προϋποθέσεις να συγκεντρώσουν άλλους 10 εκ των ανεξαρτήτων, το πολύ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. κατά 10 περίπου μονάδες και μάλιστα έχει δημιουργήσει ένα πολύ ευνοϊκό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλίμα, που επηρεάζει γενικότερα τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση –εκτιμούν- ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

• Τις εκλογές τις βλέπουν το αργότερο μέχρι το Μάρτη. Ωστόσο δεν αποκλείουν να προκύψουν εξελίξεις που θα τις φέρουν νωρίτερα…

Είναι φανερό, ότι με βάση και τις προαναφερθείσες εκθέσεις, οι κυβερνήσεις τόσο των χωρών μελών της Ε.Ε. προσαρμόζουν τη στρατηγική τους έναντι της Ελλάδας.

Είναι επίσης φανερό, ότι με βάση την πραγματικότητα που εν δυνάμει διαμορφώνεται το σύστημα έχει «αφηνιάσει» και προσπαθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει να ανακόψει την πορεία των πραγμάτων.

Ακόμα και με σενάρια «μεγάλων συνασπισμών» που θα μπορούσαν να μαντρώσουν τουλάχιστον τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛΛ, όπως σας έχουμε ενημερώσει, αν και με τις ομιλίες τους στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οι Φ. Κουβέλης και Π. Καμμένος φάνηκαν να αποκλείουν μια τέτοια εξέλιξη…

Διαβάστε επίσης:

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης... οι εκλογές

Αντώνης Σαμαράς: Οι Έλληνες μπροστά σε δύο δρόμους