Μήλος: Ο Δήμαρχος απειλεί τα ΜΜΕ για τα βοθρολύματα, αλλά δεν ξέρει τίποτα για Κυριακόπουλο και S&B

Την ώρα που οι βασικές υποδομές του νησιού είναι σε κατάρρευση ο δήμαρχος Μήλου, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, απειλεί τα ΜΜΕ που αναδεικνύουν τα προβλήματα με τα σκουπίδια και τα βοθρολύματα εν μέσω τουριστικής περιόδου, αλλά κατά περίεργο τρόπο δεν ξέρει τίποτα για την περιβαλλοντική ρύπανση που έχει προκαλέσει στο νησί ο «μεγαλοσχήμονας» κύριος Οδυσσέας Κυριακόπουλος με την S&B
Μήλος: Ο Δήμαρχος απειλεί τα ΜΜΕ για τα βοθρολύματα, αλλά δεν ξέρει τίποτα για Κυριακόπουλο και S&B
5'

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετά ΜΜΕ (Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, Βήμα) δημοσίευσαν ρεπορτάζ από την Μήλο, στο οποία σημειώνουν ότι το νησί διανύει την καλύτερη τουριστική χρονιά της ιστορίας του, με ποιοτικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο και επισημάινουν ότι δυστυχώς οι βασικές υποδομές του βρίσκονται υπό κατάρρευση:

Έλλειψη νερού, πολλά σκουπίδια στους δρόμους και άλλα που είναι αλήθεια ότι βγαίνουν πάντα στην επιφάνεια την κρίσιμη ώρα, δηλαδή το καλοκαίρι που έρχονται οι τουρίστες.

Δείτε ένα απόσπασμα από τα σχετικά ρεπορτάζ:

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του νησιού στέλνουν στο δήμαρχο επιστολή - καταπέλτη μέσω της οποίας περιγράφουν τη θλιβερή κατάσταση στο νησί:

«Μετά την σημερινή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μήλου επιδόθηκε επιστολή με τα αιτήματα των συγκεντρωμένων συμπολιτών μας που εκτός από τον Δήμο απευθύνονται και στο Υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.

Διαβάστε την επιστολή Προς
1) Δήμο Μήλου
2) Υπουργείο Εσωτερικών
3) Υπουργείο Υγείας
4) Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Ύδρευση, αποχέτευση & απορρίμματα Δήμου Μήλου. Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.»

Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι Σήμερα, Κυριακή 16/7/2017 στις 10 το πρωί, συγκεντρωθήκαμε έξω από το δημοτικό κατάστημα κάτοικοι της Μήλου, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στον δήμο μας εδώ και δύο χρόνια, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δοθεί λύσεις στα παρακάτω θέματα: 1) Ξεκινώντας από το θέμα της ύδρευσης. Είναι απαράδεκτο, αρκετοί οικισμοί του νησιού μας να μην έχουν νερό επί σειρά ημερών, ενώ κάποιοι άλλοι να έχουν εντελώς ακατάλληλο για χρήση νερό κι αυτό εκ περιτροπής.

Επίσης , σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας που ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα, το νερό της δεξαμενής του Κάστρου είναι ακατάλληλο για πάσα χρήση (παραπέμπουμε στα πρακτικά συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου). Παράλληλα, όλο το νησί στερείται επάρκειας νερού γιατί ο δήμος δεν είχε προβλέψει την ποσότητα που θα χρειαζόταν, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, η οποία διαφαινόταν εδώ και καιρό από την διεθνή τάση. 2) Στο θέμα της αποχέτευσης.

Είναι απαράδεκτο, το 2017 και μετά από 7 χρόνια παραμονής στο αξίωμα του σημερινού δημάρχου, να εξακολουθεί να υπάρχει θέμα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κινδύνων για την δημόσια υγεία λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού, από το δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο. Απόρροια αυτής της κατάστασης ήταν και το πρόστιμο που επεβλήθη πρόσφατα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον δήμο, ύψους 42.000 €, μετά από καταγγελίες πολιτών και φορέων του νησιού. 3) Στο θέμα των απορριμμάτων.

Δεν λειτουργεί η ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να έχει απαξιωθεί εντελώς από τους κατοίκους και, παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων σε τακτά διαστήματα, ενώ όλα καταλήγουν σε ανεξέλεγκτη χωματερή. Στο νησί μας εξακολουθεί να λειτουργεί ένας από τους 16 χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων για τους οποίους η χώρα μας πληρώνει σημαντικό πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα και λόγω της αδιαφορίας του δημάρχου, καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να αναλάβουν τις προσωπικές και πολιτικές τους ευθύνες. Ζητάμε:

1) Πόσιμο και επαρκές νερό σε όλο το νησί.
2) Άμεση συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς διάθεσης λυμάτων.
3) Εφαρμογή του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων σύμφωνα με το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης και τον εθνικό σχεδιασμό.
4) Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη διάθεση και να δημιουργηθεί χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.

Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να λειτουργήσει άμεσα η ανακύκλωση.
Δηλώνουμε ότι:
1) Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα πάγια τέλη των λογαριασμών ύδρευσης για το διάστημα που δεν έχουμε νερό ή που το νερό είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.
2) Αρνούμαστε να πληρώνουμε τα τέλη αποχέτευσης τη στιγμή που τα λύματα δεν καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό.
3) Δεν δεχόμαστε να χρεωθούν οι δημότες της Μήλου το πρόστιμο που έχει ήδη επιβληθεί στον δήμο για το ζήτημα των λυμάτων καθώς και για τυχόν νέα πρόστιμα. Τα πρόστιμα αυτά πρέπει να πληρωθούν από τον ίδιο τον δήμαρχο που έχει την αποκλειστική ευθύνη.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ».

Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μάλιστα, προ ολίγων ημερών, επέβαλε πρόστιμο 42.000 ευρώ στον Δήμο Μήλου για παράνομη απόρριψη λυμάτων που υποβαθμίζουν το περιβάλλον.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο δήμαρχος Μήλου στέλνει επιστολές στα Μέσα ενημέρωσης και ζητά να ανακαλέσουν και να αποσύρουν τα ρεπορτάζ, ενώ δεν διστάζει να υπερασπιστεί - εμμέσως πλήν σαφώς - το περιβαλλοντικό έγκλημα που επί χρόνια έκανε στο νησί ο κ. Κυριακόπουλος.

miloy 1

Για τον Δήμαρχο Μήλου ήταν άγνωστες οι δραστηριότητες της S&B!!!!

Δεν είχε ακούσει τίποτα για τα βιομηχανικά απόβλητα της εταιρείας που έπεφταν στη θάλασσα!

kyriakopoulos

Παραθέτουμε εδώ τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα του κ. Κυριακόπουλου στη Μήλο, μήπως ο Δήμαρχος θυμηθεί κάποια από αυτά.

Μεταξύ άλλων ΜΜΕ το Newsbomb.gr με δεκάδες ρεπορτάζ ανέδειξε την τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση που έκανε η εταιρεία S&B του Κυριακόπουλου στο Τσιγκράδο και αλλού συνέβαλε στο να επιβληθούν στον κύριο Κυριακόπουλο αυστηρά πρόστιμα και ποινές για μόλυνση του περιβάλλοντος και μετά τον αναγκάσαμε να σταματήσει την απόρριψη λυμάτων στη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Ναι βεβαίως μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλο που εισέπραξε 800 εκατ ευρώ πουλώντας τη γη της Μήλου σε μια πολυεθνική εταιρεία.

Προφανώς ο Δήμαρχος Μήλου ούτε περι αυτών γνωρίζει κάτι. Τυχαίο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Το δάνειο στον όμιλο, τα χρήματα στην τσέπη;

Ο Κυριακόπουλος, η Μπιρμπίλη και η ρύπανση στη Μήλο

Με τσιμέντο και σύρμα η S&B αποκαθιστά το περιβάλλον στη Μήλο

Απτόητος ο Κυριακόπουλος εξακολουθεί να ρυπαίνει τη Μήλο

Το έγκλημα της Μήλου με σφραγίδα Ο. Κυριακόπουλου

Νέες αποκαλύψεις για το οικολογικό έγκλημα

Στη Σπηλιά του Διαβόλου χύνεται περλίτης

Στο σκαμνί ο Οδ. Κυριακόπουλος

Δείτε πως ο Κυριακόπουλος ρυπαίνει τη Μήλο

H «S&B» μετέτρεψε το σπίτι του σε λατομείο

Προκαλεί την κοινή γνώμη η S&B στη Μήλο

Έπεσαν οι μάσκες για S&B στη Μήλο

H «S&B» νεκρώνει τη θάλασσα της Μήλου

Ποινές φυλάκισης 26 μηνών για το έγκλημα στην Μήλο

Tο έγκλημα, η τιμωρία και η δικαίωση


Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή