ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Τσιφλικάς» του Ερυθρού Σταυρού ο Οικονομόπουλος!

«Τσιφλικάς» του Ερυθρού Σταυρού ο Οικονομόπουλος!

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νικόλαος Οικονομόπουλος, καθώς είναι πλέον έκθετος στα μέλη, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Οργανισμού, στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ) και στο υπουργείο Υγείας.

ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ, ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Τις κρίσιμες αυτές ημέρες, οι συμμαχίες και τα στρατόπεδα εντός του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου φέρονται να αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού, ενώ ο υπόδικος πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ, Ανδρέας Μαρτίνης, συνεχίζει να παρεμβαίνει με δημόσιες δηλώσεις του. Ο κ. Οικονομόπουλος από την άλλη, φέρεται να κατασκευάζει εχθρούς και να προσπαθεί να βρει στήριγμα στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έστειλε στα Τμήματα Σαμαρειτών όλης της Ελλάδας και παρουσιάζει σήμερα, Τρίτη (09/10/2018) το Newsbomb.gr. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ο κ. Οικονομόπουλος θεωρεί «εχθρό» και το υπουργείο Υγείας παρά το γεγονός ότι παρακαλούσε για να δοθεί παράταση στη διοίκησή του, παραπέμπει σε εισαγγελείς και αυτοπροβάλλεται ως «σωτήρας» του Οργανισμού.

«Αγαπητοί εθελοντές,

Πολλοί, όψιμα άρχισαν να ενδιαφέρονται. Αυτή τη χρονική στιγμή (περίοδο) δεν θέλουμε κανέναν πολιτικό να μας "σώσει".
Αν ήθελαν, θα το είχαν κάνει τα προηγούμενα 6 χρόνια.

Μας βρίζουν και μας διώχνουν, ποιοι; Αυτοί που δημιούργησαν αυτό που βιώνουμε σήμερα. Γι' αυτούς και τα παπαγαλάκια τους, ο Εισαγγελέας είναι κοντά...

Στους χιλιάδες εθελοντές, που τους φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι, λίγη υπομονή. Η ώρα έρχεται που θα γίνετε εσείς η ασπίδα του Ερυθρού μας...

Μέχρι τότε, επαγρύπνηση.
Ν. Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ».

Το «φταίξιμο» στις… φονικές πυρκαγιές

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι εύκολα για τη διοίκηση Οικονομόπουλου, καθώς τα ίδια τα γεγονότα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της. Στην πρόσφατη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΕΣ ισχυρίζεται ότι έχουν υλοποιηθεί ήδη τα δύο από τα τρία προαπαιτούμενα που είχε θέσει η ΔΟΕΣ με βάση τα συμφωνηθέντα και ότι προγραμματίζεται το τρίτο, που είναι η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Εκτός όμως από τα προβλήματα που υπάρχουν με το σχέδιο νέου καταστατικού και έχει παρουσιάσει το Newsbomb.gr, η παρελκυστική τακτική που ακολούθησε η διοίκηση Οικονομόπουλου από την πρώτη στιγμή της εκλογής της, αποκαλύπτεται στην απάντηση που απέστειλε η ΔΟΕΣ μετά από αίτημα μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ. Αναλυτικά, η αλληλογραφία έχει ως εξής:

8 Ιουνίου 2018: Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του νέου ΚΔΣ από την Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης (CMC) της ΔΟΕΣ, στην οποία υπενθυμίζονταν οι δεσμεύσεις και το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου δράσης που είχε συμφωνηθεί με την προσωρινή διοίκηση Αλεξανδρή.

25 Ιουνίου 2018: Επιστολή του προέδρου του ΕΕΣ προς την Επιτροπή με τη δέσμευση του ΚΔΣ για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

28 Ιουνίου 2018: Επιστολή της CMC για λεπτομερές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων (εκσυγχρονισμός καταστατικού, καμπάνια εγγραφής νέων μελών με το νέο καταστατικό, Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες με το νέο καταστατικό).

17 Ιουλίου 2018: Επιστολή της CMC σχετικά με ερωτήματα και ανησυχίες από τμήματα του ΕΕΣ. Επίσης, επαναλάμβανε το αίτημα για λεπτομερές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων.

25 Ιουλίου 2018: Απάντηση του προέδρου του ΕΕΣ χωρίς καμία αναφορά στο λεπτομερές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων.

27 Ιουλίου 2018: Επιστολή της CMC στον πρόεδρο του ΕΕΣ με την οποία διευκρινιζόταν πώς λειτουργεί η CMC σε υποθέσεις ακεραιότητας και επανάληψη του αιτήματος για λεπτομερές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων.

6 Σεπτεμβρίου 2018: Η CMC ενημερώνει για την επίσκεψη στην Αθήνα, το διάστημα 2-4 Οκτωβρίου 2018 και επαναλαμβάνει το αίτημα για λεπτομερές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενωνμ, δίνοντας προθεσμία μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

13 Σεπτεμβρίου 2018: Απάντηση του προέδρου του ΕΕΣ, στην οποία υποστήριζε ότι λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών δεν μπορεί να παράσχει τις απαιτούμενες πληροφορίες μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

18 Σεπτεμβρίου 2018: Επιστολή της CMC σχετικά με την επίσκεψη στην Αθήνα.

21 Σεπτεμβρίου 2018: Απάντηση του προέδρου του ΕΕΣ.

25 Σεπτεμβρίου 2018: Επιστολή της CMC στα μέλη του συμβουλίου.

26 Σεπτεμβρίου 2018: Επιστολή της CMC προς τον πρόεδρο του ΕΕΣ για την αναγκαιότητα να σταλεί το σχέδιο καταστατικού πριν τεθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση.

Όπως γίνεται σαφές, ο κ. Οικονομόπουλος απέφευγε συστηματικά να ενημερώνει την Επιτροπή Συμμόρφωσης για την πορεία των προαπαιτούμενων, καθώς δεν είχε σκοπό να τα τηρήσει. Όσο για την περιβόητη καμπάνια εγγραφής νέων μελών, δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης –της ιδιαίτερης μάλιστα πατρίδας του κ. Οικονομόπουλου- κάνουν λόγο περιοδείες με στόχο τις «δημόσιες σχέσεις» και τις φωτογραφίσεις, ενώ δεν έλλειψαν και οι πληροφορίες για φερόμενο ενδιαφέρον του κ. Οικονομόπουλου για την κεντρική πολιτική σκήνη.