ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ερυθρός Σταυρός: Νέα παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών με εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ

Ερυθρός Σταυρός: Νέα παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών με εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ
Τελευταία στιγμή άλλαξε η ημερομηνία των εκλογών

Σε παρωδία εξελίσσεται η επιχείρηση «διάσωσης» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) από την οριστική αποπομπή από το διεθνές ερυθροσταυρικό κίνημα, τόσο για τη διοίκηση Μαμαντόπουλου όσο και για την κυβέρνηση.

Δυστυχώς, επαληθεύτηκαν οι φήμες περί αναβολής της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών που είχαν οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου 2019. Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ αποφάσισε χθες, Πέμπτη (07/02/2019), την ημέρα δηλαδή που έληγε η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης που είχε προγραμματιστεί με σκοπό να διενεργηθούν αρχαιρεσίες με βάση το νέο του Καταστατικό, στις 17 Φεβρουαρίου. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης ορίσθηκε η 31η Μαρτίου 2019. Τότε θα διεξαχθούν και οι Περιφερειακές Συνελεύσεις.

Ενώ πριν από μία εβδομάδα, οι σκέψεις αναβολής των εκλογών αποδίδονταν στο χαμηλό αριθμό εγγεγραμμένων νέων μελών, που σημαίνει και αποτυχία της διοίκησης Μαμαντόπουλου να ανοίξει το Σωματείο στην κοινωνία, τώρα ως επίσημη δικαιολογία παρουσιάζεται ακριβώς το αντίθετο. «Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του την αθρόα και δυναμική εγγραφή μελών που παρατηρήθηκε κατά τις τελευταίες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, η οποία ερμηνεύτηκε ως επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας να αγκαλιάσει τον ανθρωπιστικό μας οργανισμό» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση. «Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να δώσουμε πρόσθετο χρόνο προκειμένου να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη. Ανταποκρινόμαστε με τον τρόπο αυτό στο αίτημα του κόσμου, των Περιφερειακών Τμημάτων και του μεγάλου αριθμού Εθελοντών που επικοινώνησε μαζί μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΔΣ.

Τι συνέβη, όμως, μέσα σε μία εβδομάδα; Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το voria.gr, έπεσε «γραμμή» από το κυβερνών κόμμα στα μέλη του, να εγγραφούν μαζικά στον Ερυθρό Σταυρό. Τις προηγούμενες ημέρες, οργανώσεις και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν σχέση με το χώρο της Υγείας, φέρονται να έλαβαν email το οποίο παρότρυνε για μαζική εγγραφή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα μητρώα του ΕΕΣ ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές. Ως αποστολέας το μηνύματος φωτογραφίζονται «κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το email περιλάμβανε την αίτηση εγγραφής, αναλυτικές οδηγίες και τον τρόπο καταβολής της συνδρομής, καθώς και τα στοιχεία των υπεύθυνων των περιφερειακών τμημάτων όλης της χώρας, στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι. Μεταξύ άλλων, το μήνυμα ανέφερε: «Επειδή μπορούμε να αλλάξουμε την παγιωμένη κατάσταση στον ΕΕΣ και να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό ΔΣ ας προχωρήσουμε στην εγγραφή νέων μελών (…) Ενημερώνουμε συντρόφους και φίλους».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει αναλάβει σαν «προσωπικό στοίχημα», ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, το οποίο όμως φαίνεται πως δεν του «βγαίνει». Με τις κατά καιρούς δηλώσεις του, έχει προκαταβάλει το δημοκρατικό μετασχηματισμό του Οργανισμού, τον οποίο μάλιστα έχει βιαστεί να πιστώσει στις επιτυχίες της κυβέρνησης.

Κύμα αντιδράσεων για τη νέα μεθόδευση

Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από απλά μέλη, στελέχη και προέδρους Περιφερειακών Τμημάτων του ΕΕΣ.

«Κατόπιν και της νέας αυτής αναβολής της τελευταίας στιγμής και μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθ΄ όλη αυτή την διάρκεια όπου μέσα από αλλεπάλληλες αλλοκατηγορίες και καταγγελίες, οι οποίες φανερώνουν και αποκαλύπτουν την διάβρωση και, δυστυχώς, διάλυση του Ε.Ε.Σ, ως επίσης και το μέγεθος των ευθυνών των κατά καιρούς Διοικήσεων, εκφράζουμε την θλίψη και απογοήτευση μας καθώς, όπως φαίνεται, συνεχίζονται οι ίδιες μεθοδεύσεις και απαξιωτικές διαδικασίες. Πώς είναι δυνατόν πρόσωπα που, υποτίθεται, έχουν ταχθεί να υπηρετούν τις ιδέες του Ερυθρού Σταυρού, τελικώς να αποδεικνύεται ότι γίνονται υπηρέτες άλλων... συμφερόντων και σκοπιμοτήτων που καμία σχέση δεν έχουν με τον Ερυθρό Σταυρό; Πόσο χαμηλά θα πρέπει ακόμα να πέσει το κύρος και η αξιοπιστία του Ε.Ε.Σ.; Ποιος είναι ο στόχος και το κίνητρο αυτής της ακύρωσης των εκλογών της τελευταίας στιγμής; Ποιος σας εξουσιοδότησε να λειτουργείτε και συμπεριφέρεστε με τρόπους και μεθοδεύσεις που οδηγούν σε ακόμα περισσότερο σκοτάδι και όχι στο φως; Πώς θα αντιδράσει και τι θα πει ο απλός κόσμος όταν πληροφορηθεί όλο αυτό το νέο παρασκήνιο;» αναφέρει σε μήνυμά του προς το ΚΔΣ, πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος και ιερωμένος.

«Μόνο ντροπή. Αν δεν μπορείτε, πες τε το και σηκωθείτε να φύγετε. Αφήστε τον Ερυθρό Σταυρό σε αυτούς που τον αγαπάνε και ματώνουν γι’ αυτόν» αναφέρει άλλος πρόεδρος περιφερειακού τμήματος. «Κρίμα, έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στην κοινωνία… Θα το σκεφτούμε αν αξίζει να συνεχίσουμε. Έχετε χρόνο να αναιρέσετε την απόφασή σας και να προχωρήσουμε όπως είχε σχεδιασθεί» είναι το μήνυμα ενός ακόμα προέδρου.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία νέα μεθόδευση, ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και να ανακοπεί η τάση ενίσχυσης υποψηφιοτήτων, όπως του πρώην προέδρου του ΕΕΣ, Αντώνιου Αυγερινού.

Με φόντο τις εξελίξεις και την αναβολή των εκλογών, ο κ. Αυγερινός απευθύνεται στα μέλη, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Οργανισμού, με την εξής επιστολή:

«Θλίψη και βαθύτατη απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν σήμερα όλη την Ερυθροσταυρική κοινότητα. Από τον Φεβρουάριο του 2018, οι σημερινοί διοικούντες, είναι ανάξιοι να πραγματοποιήσουν εκλογές με νέο καταστατικό, οδηγώντας όμως, ποικιλοτρόπως, σε αφαίμαξη τα ταμεία του Ε.Ε.Σ.

Με την προφητική επιστολή μου στις 01 Φεβρουαρίου 2019, επεσήμανα τις υπόγειες μεθοδεύσεις που λαμβάνουν χώρα στον Ε.Ε.Σ, από τη Διοίκηση του κ. Μαμαντόπουλου προκειμένου να αναβάλει τις εκλογικές αρχαιρεσίες στον Ερυθρό Σταυρό.

Με τακτικές αδιανόητες και υπόγειες δυνάμεις οι νυν διοίκηση υποδαυλίζει επιτηδείως την εξυγίανση του Ε.Ε.Σ. και οδηγεί στην "τρώση" των αρχών και αξιών του. Με συμπεριφορές αυθαιρεσίας αλλοιώνει την λειτουργία των θεσμών, προσβάλλει με πλάγιο τρόπο και καταπιέζει την δημοκρατία, εκφυλίζοντας τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο κ. Μαμαντόπουλος αγνοώντας αλαζονικά και επιδεικτικά τον κόπο των εργαζομένων και εθελοντών του Ε.Ε.Σ. να φέρουν εις πέρας μία άρτια όσο και πολύ δύσκολη εκλογική διαδικασία, που τόσο ανάγκη έχει ο Οργανισμός, (καθώς είναι είδη γνωστό σε όλους ότι ο Ερυθρός Σταυρός τελεί υπό αναστολή από την Διεθνή Ομοσπονδία και έχουν αρθεί όλα τα ανθρωπιστικά προγράμματα που λάμβαναν χώρα στην Ελλάδα), φέρνει αντιμέτωπο όλον τον Ερυθρό Σταυρό με τον προσωπικό του σφετερισμό.

Απεδείχθη περίτρανα η ανικανότητα και αναξιοπιστία της Διοίκησής του, η οποία αν είχε ελάχιστη ηθική και ευαισθησία θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Έχοντας αφουγκραστεί την μειωμένη δυναμική του στις εκλογές και αντιλαμβανόμενος την απαξίωση του Ερυθροσταυρικού κόσμου προς το πρόσωπό του και την διοίκησή του "προχωρά" στην αναβολή των εκλογών, αδιαφορώντας για όλους του Ερυθροσταυρίτες που μοχθούν για την εδραίωση του ΕΕΣ στην συνείδηση των πολιτών και την επανένταξή του στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας, κατακερματίζοντας την αξιοπιστία του Ερυθρού Σταυρού σε όλη την κοινωνία.

Ενώ όλος ο Ερυθρός Σταυρός με πυρετώδεις ρυθμούς έχει προετοιμάσει τις εκλογές, μία εβδομάδα πριν την τέλεσή τους η Διοίκηση του κ. Μαμαντόπουλου παύει αναίτια και προσβλητικά τις διαδικασίες με την σαθρή δικαιολογία του ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος να εγγραφούν νέα μέλη. Πολλά είναι τα ερωτηματικά που γεννούνται σε όλη την κοινή γνώμη. Γιατί δεν δόθηκαν λίγες ακόμη μέρες και δίνεται παράταση πολλών εβδομάδων και αν όντως επιθυμούσε την εγγραφή πολλών μελών γιατί όρισε την εγγραφή και συνδρομή μέλους στα 20 ευρώ που λειτούργησε ως αποτρεπτικός παράγοντας στην μαζική εγγραφή πολιτών στον Ερυθρό Σταυρό;

Η ενέργειά του να απαξιώσει μέλη και υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα, να περιφρονήσει τον κόπο των εργαζομένων και των εθελοντών, να προσβάλλει τους προέδρους και τα Περιφερειακά Διοικητικά Συμβούλια, να κάνει τους πολίτες να χάσουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους έναντι του Ε.Ε.Σ, αποδεικνύει την ηθική παρακμή και την πνευματική φθορά τόσο της Διοίκησής του όσο και του ίδιου προσωπικά.

Αγαπητές ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί ερυθροσταυρίτες,

Δηλώνω παρών στις εκλογές της 31 Μαρτίου 2019, συνεχίζοντας με μεγαλύτερο ζήλο κι ευθύνη.

Καλώ λοιπόν όλους τους αληθινούς και γνήσιους Ερυθροσταυρίτες να μην απογοητευτούν από τις ραδιουργίες τους. Αντιθέτως, να υψώσουν το ανάστημά τους προασπίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Ερυθρός Σταυρός. Όλοι εμείς σαν μια γροθιά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανόρθωση του Ε.Ε.Σ. και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την διασφάλιση της ακεραιότητας του.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,
Αντώνιος Αυγερινός».

Σχετικές ειδήσεις