ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΑΣΟΚ - 3 Σεπτέμβρη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

ΠΑΣΟΚ - 3 Σεπτέμβρη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Η 3η του Σεπτέμβρη: Είναι να κλαις ή να γελάς; Μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου 1974, 45 χρόνια πίσω. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «King George» ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και δίνει στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη - Σήμερα, εν έτει 2019 το μόρφωμα του ΚΙΝ.ΑΛ. ψάχνει κάπου να ακουμπήσει στην διακήρυξη του Ανδρέα - Μάταια - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, μιας πολιτικής παράταξης που θα κυριαρχήσει πολιτικά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και θα τη σημαδέψει θετικά και αρνητικά.

45 χρόνια μετά, η εποχή εκείνη φαντάζει να έχει ξεθωριάσει και γίνεται αντικείμενο χλευασμού και πλάκας στα social media.

Ποιοι γιορτάζουν την σημερινή επέτειο;

Ή καλύτερα ποιοι δικαιούνται να εορτάζουν;

Θα σας το πω με νούμερα:

Το 80% του ΣΥΡΙΖΑ,

το 40% της ΝΔ και

το 10 του ΚΙΝ.ΑΛ.

Να τα λέμε αυτά τα πράγματα, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Δυστυχώς στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν έχουν καταλάβει ότι η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων.

Και ούτε πρόκειται να το καταλάβουν γιατί ακόμα και τώρα πουλάνε μόνο «παρελθόν».

Δεν έχουν αφήγημα για το μέλλον.

Μάντης κακών έπρεπε να γίνω τελικά.

Δεν πρόλαβα να γράψω για το μπάχαλο που υπάρχει στο ΚΙΝ.ΑΛ και το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ηγεσίας και βγήκε, όλως τυχαίως ο Νίκος Παπανδρέου να βάλει φωτιές: «Χωρίς ΠΑΣΟΚ, θα τους πάρει όλους ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουμε να το πάμε και πολιτικά», είπε και πρόσθεσε: «Είναι ζήτημα επιβίωσης».

«Εγώ ρίχνω το γάντι και ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει», δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989.

Βαλτός είσαι αγόρι μου;