ΑΠΟΨΕΙΣ

Ας κρατήσουν οι χοροί

Ας κρατήσουν οι χοροί

Ένα ποτήρι κρασί είπε να πιει ο Πολάκης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του Σύριζα και ήρθαν τα πάνω-κάτω. 

Της Μαριάνθης Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου

Βέβαια αυτό το κρασί το ήπιε με συντρόφους και φιλαράκια του εν μέσω καραντίνας, χωρίς μάσκες και αποστάσεις, όπου το σύστημα υγείας έχει αρχίσει να πιέζεται, οι ΜΕΘ να γεμίζουν, ο κόσμος να πεθαίνει και τέλος σε αυτή την ιστορία δεν πρόκειται να υπάρξει αν δεν γίνει από όλους μας κατανοητό ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες «επιβίωσης», τα μέτρα αυτοπεριορισμού.

Ο Πολάκης εμπνευσμένος μάλλον από τους στίχους του Σαββόπουλου, αναγράφει με έπαρση και ειρωνία: "Εμείς θα το γλεντιζομε ...Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!!...».

Ο κύριος Πολάκης βέβαια ίσως ένιωσε ξεχασμένος τον τελευταίο καιρό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θέλησε χρησιμοποιώντας τη προσφιλή του μέθοδο να κάνει την παρουσία του αισθητή. Και φυσικά το πέτυχε. Ο ίδιος ως γιατρός και πολιτικός, θα περιμέναμε να δώσει το παράδειγμα, εθνικής ενότητας και ομοψυχίας στον αγώνα εναντίον ενός αόρατου μα τόσο επικίνδυνου και θανατηφόρου εχθρού. Όταν ο «πιο επιστήμονας από όλους», όπως ο ίδιος δηλώνει σε ανάρτησή: «άντε τσογλανια κάντε καμία άλλη δουλειά!!! Είμαι πολύ πιο επιστήμονας από σας για να τηρώ τα μέτρα, αλλά δεν θα σταματήσουμε να ζούμε!!!», αγνοεί επιδεικτικά τους περιορισμούς, αναρωτιόμαστε εμείς οι απλοί θνητοί που τα τηρούμε: είμαστε ανόητοι; Ή μήπως εκείνος μέσα από τον πολακικό ανόητο «αυθορμητισμό» του μας εμπαίζει γνωρίζοντας καλά την απάντηση, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας είναι άκρως επιθυμητά; Ένας αυθορμητισμός όμως που σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνος για αρκετούς ακόμα «αυθόρμητους» συμπολίτες μας, μαϊμουδίζοντας συμπεριφορές Πολάκη. Ο κ. Πολάκης μη ξεχνάμε ότι έγινε γνωστός από την περίφημη δήλωσή του: «κρατούσα διπλά βιβλία δεν ντρέπομαι να το πω». Ανα μήνα προφανώς τώρα έβαλε στόχο να απασχολεί τα μέσα με κάποιο ζήτημα, όπως για παράδειγμα, πριν ένα μήνα περίπου που τα είχε βάλει με τον Σάκη Ρουβά λέγοντας για «φιλικά προσκείμενες» δηλώσεις του τραγουδιστή προς τη Χρυσή Αυγή, σε παρέμβασή του στη Βουλή, με σκοπό να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από τη αναγνωρισιμότητα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Η αλήθεια είναι αμείλικτη. Μην επηρεαζόμαστε από ανεύθυνες συμπεριφορές που προσδοκούν σε προσωπικό τους όφελος - έστω και μέσω αρνητικής διαφήμισης- διότι αυτή τη στιγμή η χώρα δοκιμάζεται με απώλειες ανθρώπινες ζωές, πέρα από τις σοβαρότατες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Μην επηρεαζόμαστε και από τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργό και νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι δεν ήταν καθόλου αρνητικό πως ο Πολάκης πήγε σε φιλικό σπίτι, κακώς το διαφήμισε. Ακόμα νομίζει ότι είναι στο σχολείο και αν κάνεις αταξία και δεν σε πιάσει ο δάσκαλος δεν τρέχει τίποτα. Ένας αρχηγός που ενθαρρύνει τον διχασμό, όπως με τις δηλώσεις του για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου και τώρα με το θέμα αντιμετώπισης μιας Πανδημίας που σε αυτή τη φάση χτυπάει ανελέητα Ευρώπη και Αμερική. Κάποιες φορές μας δίνει την εντύπωση ότι ζει σε άλλο πλανήτη ή απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν σε άλλο πλανήτη. Η αντιπολίτευση είναι βασικός θεσμός της δημοκρατίας, απαραίτητη η ύπαρξή της. Μια εποικοδομητική και όχι ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα ανεβάζει τον πολιτικό πήχη και που δεν θα ενθαρρύνει πολιτικές περσόνες στην ανομία και αναρχία. Μια αντιπολίτευση με επιχειρήματα και όχι λαϊκισμό και ακροβατικές φιγούρες, ένα πάτημα για το κάτι παραπάνω, για το καλύτερο γι’ αυτή τη χώρα και τους πολίτες της. Αν νοιάζεται κανείς!

Μαριάνθη Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Πολιτευτής ΝΔ,

Βόρειο Τομέα Β1 Αθηνών