ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κινητικότητα

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη  για την κινητικότητα

Το πιστοποιητικό που αποτελεί πρόταση της Κομισιόν είναι ουσιαστικά η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - Γράφει η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας 

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε η παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν για το «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό». Ένα πιστοποιητικό που θα εμφανίζεται στην οθόνη κινητού τηλεφώνου μετά την καταχώριση στοιχείων σε μια «πύλη εμπιστοσύνης» με βασική χρήση τη διευκόλυνση της κινητικότητας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστοποιώντας αν ο πολίτης είναι εμβολιασμένος, αν έχει κάνει PCR test ή αν έχει ιαθεί από την ασθένεια COVID-19.

Η είδηση ασφαλώς είναι καλή και δίνει μια αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Είναι από τις σπάνιες φορές που η Ευρώπη έχει μια τόσο γρήγορη αντίδραση σε μια ανάγκη και δε χάνεται σε πολύμηνες συζητήσεις και αναποτελεσματικούς συμβιβασμούς. Αν και αρχικά έσπευσε να απορρίψει την πρόταση χωρίς καμία λογική αιτιολογία.

Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Το πιστοποιητικό που αποτελεί πρόταση της Κομισιόν είναι ουσιαστικά η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια ιδέα έξυπνη και πρακτική, μια καινοτομία που μπορεί με όλες τις σχετικές διασφαλίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τις συνθήκες ίσης μεταχείρισης να ανοίξει ξανά τον κόσμο των ταξιδιών, του τουρισμού, της κινητικότητας, της οικονομίας. Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού δεκάδες χώρες είναι βέβαιο πως θα σπεύσουν μέσα από εφαρμογές διαλειτουργικότητας να ενταχθούν σε αυτό το κοινό και ασφαλές σύστημα πιστοποίησης.

Η πρόταση του Πρωθυπουργού αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως διαθέτει πρωτότυπη και τολμηρή σκέψη και πως επενδύει στην τεχνολογία ως λύση για μια καλύτερη καθημερινότητα. Με το πιστοποιητικό η χώρα μας θα μπορέσει πολύ ταχύτερα να ανοίξει τον τουρισμό της σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, να ανοίξει την οικονομία της και να καλύψει σε μικρότερο χρόνο τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως το άθροισμα όλων των ειδήσεων της χώρας μας, κάνει αισιόδοξες τις αγορές, που διαρκώς αναβαθμίζουν την εικόνα της Ελλάδας, της δανείζουν με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και την εμπιστεύονται ως έναν από τους πιο αξιοπρόσεκτους επενδυτικούς προορισμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – «Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Έρχεται «τσουνάμι» - 9.000 κρούσματα μέχρι το Μάιο