ΑΠΟΨΕΙΣ

Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ αποτελεί το σημείο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μετά από πολλούς μήνες μάχης εν μέσω πανδημίας, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας.

Η κυβέρνηση πέτυχε να στηρίξει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, αφού σε όλο αυτό το διάστημα, αντίθετα σε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη, αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, αυξήθηκαν οι νέες επιχειρήσεις, αναβαθμίστηκε δύο φορές η ελληνική οικονομία, τα επίπεδα δανεισμού της χώρας είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας της, εντάθηκε το κύμα του ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές.

Η κυβέρνηση ετοιμαζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα για αυτή τη στιγμή. Κράτησε όρθια την αγορά και την οικονομία, υλοποίησε πολιτικές και μέτρα 40 δις για να μείνει όρθιο το σύστημα υγείας, η οικονομία και η κοινωνία, έδειξε πρωτοφανή αντανακλαστικά σε κάθε στιγμή της υγειονομικής, προσφυγικής και κλιματικής κρίσης.

Σήμερα ο ορίζοντας φαίνεται πολύ πιο καθαρός. Με αύξηση ΑΕΠ 16,5% και με τολμηρές πολιτικές που στηρίζουν οριζόντια την κοινωνία, ξεκινά για την χώρα μια περίοδος με αυξημένες προσδοκίες. Η ομιλία του πρωθυπουργού αναδεικνύει μια Ελλάδα που προχωράει μπροστά, που κοιτάει ψηλά και που αλλάζει. Ο πρωθυπουργός επενδύει στην Ελλάδα του μέλλοντος, στην Ελλάδα των νέων, στην ψηφιακή Ελλάδα των ευκαιριών. Με πρόνοια για τους εργαζόμενους, με σχέδιο για τις επιχειρήσεις, με ευαισθησία για τα νοικοκυριά.

Η Ελλάδα που αλλάζει έχει λιγότερους φόρους για όλους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα για κάθε Έλληνα, μέτρα προστασίας για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχει μέτρα για την αύξηση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας στους νέους και ενισχυτικές πολιτικές για την οικονομία. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα χαμηλών φόρων, υψηλών επενδυτικών αποδόσεων, καινοτομίας και καλά αμειβόμενης εργασίας. Με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και πρωτοπορεί στους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η ομιλία του πρωθυπουργού δείχνει την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Είναι η Ελλάδα που πάντα θέλαμε.