ΑΠΟΨΕΙΣ

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Φταίμε κι εμείς, φταίνε κι οι άλλοι… για το αλαλούμ της Δευτέρας

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Φταίμε κι εμείς, φταίνε κι οι άλλοι… για το αλαλούμ της Δευτέρας
INTIME NEWS

Προφανώς με όλα αυτά που συνέβησαν τη Δευτέρα (24/1), με την οργή και την ταλαιπωρία του κόσμου να έχει χτυπήσει κόκκινο, δεν μπορεί να μην φταίει κανείς. Και δεν μπορεί ένα Ευρωπαϊκό κράτος να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να κρύβεται πίσω από μια ανάδοχο εταιρεία

Ναι έχουν χίλια δίκια όσοι λένε ότι οι πολίτες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της πολιτικής προστασίας και των μετεωρολόγων που εδώ και μέρες είχαν επισημάνει την σφοδρότητα των φαινομένων. Ναι έχουν δίκιο όλοι όσοι λένε ότι αρκετοί πολίτες μετακινήθηκαν χωρίς να έχουν τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα να προκληθεί το κομφούζιο της Δευτέρας. Όμως μισό λεπτό. Η παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους είναι αρμοδιότητας της πολιτείας. Πριν από 30 χρόνια ο μακαρίτης ο Χάρρυ Κλυνν έλεγε: Μια βροχή ρίχνει και διαλύεται το κράτος. Εν έτει 2022 δεν μπορεί μια κακοκαιρία για την οποία η Πολιτεία δήλωνε απόλυτα έτοιμη να προκαλεί τέτοιο χάος στην Αττική και τόση ταλαιπωρία στους πολίτες. Και εξηγούμαι: Οκτώ ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς καύσιμα δεν το λες και φυσιολογικό.

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ενδεχομένως και η εταιρεία Αττική Οδός την οποία κατονόμασε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Γι’ αυτό άλλωστε κινήθηκε και η Δικαιοσύνη προς την κατεύθυνση της έρευνας και της απόδοσης ευθυνών. Όμως μισό λεπτό. Για το μπάχαλο στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στον Γέρακα θα πούμε ότι φταίει η Αττική Οδός; Δεν μπορεί δηλαδή πάντα να φταίει ο «Χατζηπετρής». Κάποιος έχει το γενικό πρόσταγμα. Στις επιχειρήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας και στην Πολιτική Προστασία υπάρχει ο «έχων το γενικό πρόσταγμα». Δεν υπάρχει διάχυση ευθύνης, ούτε στην αποτυχία, ούτε στην επιτυχία. Όταν ο έχων το γενικό πρόσταγμα από τις 11 το πρωί στέλνει τον στρατό στις 8:00 το απόγευμα να μεταφέρει νερό, τρόφιμα και κουβέρτες τότε υπάρχει πρόβλημα.

Εν κατακλείδι, οι «στρατηγοί» και οι επικεφαλής δεν κρύβονται πίσω από τους υφιστάμενους τους… Ξεκάθαρα πράγματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το χάος στην Αττική Οδό: Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των οδηγών - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο