ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογές 2019: Μετά τον Τσίπρα, θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ;

Εκλογές 2019: Μετά τον Τσίπρα, θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ;
Ο λαός ξέρει μόνο μια πράσινη σημαία, αυτή με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ

Ιδού το ερώτημα. Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται, έχω την αίσθηση ότι γίνονται βεβιασμένες εκτιμήσεις- Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο πράγμα ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο ο Τσίπρας κι αυτό το ξέρουν όλοι.

Μια από τις πιο σοφές κουβέντες που άκουσα από Συριζαίο (μεταξύ αστείου και σοβαρού) είναι η ακόλουθη:

«Αν ο Τσίπρας ήταν στο ΠΑΣΟΚ, θα κυβερνούσε 20 χρόνια».

Πάντως είναι αλήθεια ότι μετά τον Τσίπρα δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος να τον διαδεχθεί. Κανείς από τους δελφίνους δεν έχει ούτε το πολιτικό βάρος, ούτε βεβαίως το απαιτούμενο feedback στο εκλογικό σώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Τους πήρε όλους από το χάος και την αεργία και τους έκανε υπουργούς για 4 χρόνια. Δεν είναι και λίγο. Συνεπώς η όποια συζήτηση περί αμφισβήτησής του είναι άκαιρη και άτοπη.

Δεν έχει τελειώσει.

Θα απασχολεί για αρκετά χρόνια την πολιτική ζωή του τόπου, ως προσωπικότητα ακόμα κι αν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή).

Επειδή δεν έχω μάθει να «μασάω» τα λόγια μου, θα τολμήσω να διακινδυνεύσω και μια εκτίμηση: Σε λίγα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει.

Το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 στις 15/04/2019: «Όλοι μαζί να σηκώσουμε την... πράσινη σημαία της Αριστεράς».

Καθόλου τυχαία η δήλωση περί πράσινης σημαίας (βλέπε ΠΑΣΟΚ συνειρμικά), αν και προσπάθησε στη συνέχεια να το «μαζέψει» λέγοντας ότι εννοεί τη σημαία της οικολογίας...

Αχ βρε Αλέξη, ο λαός ξέρει μόνο μια πράσινη σημαία. Αυτή με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η μετάλλαξη του έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ούτε ΚΙΝ.ΑΛ. θα υπάρχει. Είναι νομοτελειακό αυτό. Το οδηγούν οι εξελίξεις αργά, αλλά σταθερά και παρά τις αντιδράσεις ορισμένων μέσα σε αυτούς τους πολιτικούς φορείς. Κοντός ψαλμός, αλληλούια... Στις 7 Οκτωβρίου θα ξέρουμε...

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι:

στο FΑCEBOOK

στο INSTAGRAM και

στο ΤWITTER