ΑΠΟΨΕΙΣ

Η επιλογή μας την 7η Ιουλίου θα μας συνοδεύει τα επόμενα χρόνια

Η επιλογή μας την 7η Ιουλίου θα μας συνοδεύει τα επόμενα χρόνια

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει την 7η Ιουλίου και δεν θα αφορά μόνο τους πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά πρωτίστως τις ζωές μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει το πρόγραμμά του ανοιχτά προς το κυρίαρχο εκλογικό σώμα και αναφέρεται στο σχέδιο και τις δεσμεύσεις του για την επόμενη τετραετία.

Αφορά στην πολιτική μας για την ανάπτυξη και αν θα οδηγηθούμε σταδιακά σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος που θα δημιουργήσει καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Αποτυπώνει τη δέσμευσή μας για περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, ενίσχυση των μισθών, επιδότηση των εισφορών των νέων εργαζομένων και στήριξη του Σώματος Επιθεώρησης εργασίας.

Αποκρυσταλλώνει τις θέσεις μας για μια δίκαιη φορολογία που θα αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και εγγυάται την αποτελεσματικότητα και τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Εγγυάται την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που αφορά το σύνολο του κοινωνικού σώματος, με νέες προσλήψεις σε υγεία και παιδεία και καθιέρωση της μίας πρόσληψης για μία απόλυση στο δημόσιο, ώστε όλοι οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και ότι ποτέ δε θα μείνουν μόνοι τους σε περίπτωση κρίσεων ή δυσκολιών.

Η ΝΔ από την άλλη πλευρά αναφέρεται μόνο σε γενικά συνθήματα περί ανάπτυξης, φοροελαφρύνσεων και ασφάλειας χωρίς να μας εξηγεί τον τρόπο χρηματοδότησης του προγράμματός της. Αποφεύγει τη δημόσια συζήτηση για να μην αποκαλυφθεί η κρυφή της ατζέντα που έχει να κάνει με τις γνωστές πολιτικές της που οδήγησαν και στο παρελθόν την οικονομία και την κοινωνία σε κατάρρευση. Από τις δημόσιες όμως δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, το σχέδιό της αποκαλύπτεται και κανείς δε δικαιούται να δηλώσει εκ των υστέρων ότι δε γνώριζε.

Έχει να κάνει με την εκχώρηση του επικουρικού τμήματος της ασφάλισης σε ιδιώτες κι ως εκ τούτου στην κατάρρευση των επικουρικών συντάξεων, οριζόντια, για όλους τους συνταξιούχους.

Αφορά στην εκχώρηση τμήματος του κοινωνικού κράτους σε μεσάζοντες και εργολάβους, την επαναφορά του καθεστώτος της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις για το δημόσιο κι ως εκ τούτου στην αποδόμηση της κοινωνικής πολιτικής και ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Τέλος, έχει να κάνει με την υπογραφή ενός τετάρτου μνημονίου ώστε να δικαιολογήσει την επιβολή καταστροφικών για την κοινωνική πλειοψηφία μέτρων, όπως αποκαλύφθηκε μετά την πρόταση να δοθεί το αποθεματικό «μαξιλάρι» ασφαλείας που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε, στις τράπεζες και η χώρα να οδηγηθεί σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Και για όσους έχουν ακόμη ψευδαισθήσεις για τις επιδιώξεις της ΝΔ ας διαβάσουν τι προβλέπει η συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ «το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή– σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί»».

Επομένως το δίλημμα των εκλογών είναι καθαρό: Με τον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τη χώρα σε έξοδο από τα μνημόνια, ή με τη ΝΔ που εγγυάται μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε για τις ζωές μας!

Δημήτρης Σακελλάρης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Τομέα Αθηνών