ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Δένδιας, ο Αντετοκούνμπο και ο... Αμοκάτσι!

Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με αναφορές στον αθλητισμό η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αμπούτζα, μετά το πέρας των επίσημων συναντήσεων με τον Νιγηριανό ομόλογό του.

Ο πρώτος Έλληνας υπουργός που επισκέπτεται τη Νιγηρία, έγινε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών στη δήλωσή του αναφέρθηκε στην ευκαιρία που ανοίγεται στην Ελλάδα να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την αφρικανική χώρα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της πανδημίας υλοποιώντας τη δέσμευση για δωρεά εκατοντάδων χιλιάδων εμβολίων.

Στη διάρκεια της ομιλίας του μετά τη συνάντηση με τον Τζέφρι Ονιεάμα, υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε, όμως, και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και στους «Σούπερ Αετούς», όπως αποκαλείται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Νιγηρίας.

«Οι γέφυρες ήδη υπάρχουν, όπως είχατε την ευγένεια και την καλοσύνη να αναφέρετε. Υπάρχει μια ακμάζουσα ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που βρίσκεται εδώ για περισσότερο από έναν αιώνα, με ονόματα που είναι πολύ γνωστά», είπε ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «Επίσης υπάρχει η νιγηριανή κοινότητα στην Ελλάδα, με διακεκριμένα μέλη».

Σε αυτό το σημείο έγινε η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Έλληνα υπουργό να αναφέρει πως «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον Γιάννη Αντετοκούμπο – για να είμαι ειλικρινής, τον καλύτερο αθλητή του μπάσκετ στον κόσμο σήμερα, έναν Έλληνα Νιγηριανό, έναν Νιγηριανό Έλληνα».

Ο κ. Δένδιας, δεν έμεινε, όμως, εκεί καθώς θυμήθηκε και την πρώτη παρουσία της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, όταν αντιμετώπισε τη Νιγηρία το 1994 στις ΗΠΑ, με τους Αφρικανούς να κερδίζουν 2-0 τη «γαλανόλευκη». «Ο Finidi George και ο Daniel Amokachi σημείωσαν τα δύο τέρματα του αγώνα. Σας εύχομαι καλή τύχη στο Κύπελλο Αφρικής. Πάντα ήσασταν πολύ καλοί στο ποδόσφαιρο. Η Νιγηρία παράγει σπουδαία ταλέντα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρά επεισόδια σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στον Άγιο Παντελεήμονα

Κορονοϊός: Γιατί τα κρούσματα στα σχολεία δεν εντάχθηκαν σήμερα στον κατάλογο του ΕΟΔΥ – Τι ισχύει

Survivor: Ο σύντροφος της Μυριέλλας απαντά για τα φιλιά και το ειδύλλιο με τον Κατσαούνη