ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επίσκεψη Ομπάμα: Τι θα περιλαμβάνει το... μενού στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου

Επίσκεψη Ομπάμα: Τι θα περιλαμβάνει το... μενού στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου

Ειδήσεις για Επίσκεψη Ομπάμα: Διαβάστε το παρασκήνιο, αλλά και όλα όσα θα συμβούν στο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σφυρίδα και γαρίδες θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ η γραβάτα δεν θα είναι απαραίτητη.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου ρωτήθηκε μέσω... μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης» αν υπάρχουν κάποια φαγητά τα οποία δεν τρώει και η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό.

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 100 άτομα άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν θα συνοδεύσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του.

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Θα προσκληθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, συνεπώς όλα δείχνουν πως στο δείπνο δεν θα δώσουν το παρών τόσο η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, όσο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφκσι και γενικότερα... οποιαδήποτε σύζυγος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν προσκληθεί όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της τέχνης, επιχειρηματίες και άλλοι, ενώ οι... γραβάτες θα είναι προαιρετικές.

Ένα ακόμη ερώτημα είναι -για ευνόητους λόγους- το κατά πόσο θα δώσει το παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχετικές ειδήσεις