Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Οργή και η Επόμενη Μέρα

Η Οργή και η Επόμενη Μέρα

Μόνο τυφλός αν ήταν κανείς θα παραγνώριζε το μεγάλο κύμα οργής, αγανάκτησης και αποστασιοποίησης που καταγράφεται στην κοινωνία.

Του Πέτρου Γ. Δούκα

Υποψήφιου Βουλευτή Περιφέρειας Ν. Αττικής Ν.Δ.

Κυριαρχούν οι αρνητικές και απαξιωτικές αντιλήψεις και μάλιστα «επί δικαίων και αδίκων», ενώ παραβλέπονται τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και οι θετικές προτάσεις για την επίλυσή τους. Με μια λέξη «αδιέξοδοι παληκαρισμοί».

Όντως, το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια νέα νομιμοποίηση και πολλαπλή αναβάθμιση. Είναι κοινή συνείδηση και καθήκον. Με μεγάλες θεσμικές αλλαγές και τομές για τις οποίες έχω συστηματικά αρθρογραφήσει και παρουσιάσει σε ελληνικά και ξένα μέσα.

Επιλογές που οδηγούν σε εθνική αυτοκτονία δεν είναι λύση.

Στις 6 του Μάη οι πολίτες πρέπει να κάνουν μια στρατηγική επιλογή. Με καθοριστικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον. Η ψήφος τους δεν θα πρέπει να καθοριστεί από το θυμικό και την στείρα άρνηση, αλλά από τη λογική και την ευθύνη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της επόμενης ημέρας. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση της θέσης μας στην Ευρώπη, την επίλυση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων και την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Όπως μας έδειξε η περίοδος συγκυβέρνησης και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τη συνεπή στήριξη της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, δεν προέκυψαν τα αναγκαία αποτελέσματα επειδή ήταν προϊόν αναγκαστικών συμβιβασμών και προσωπικών αυτοσχεδιασμών υπουργών.

Η εμπειρία αυτή απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι στα δύσκολα χρειάζονται οι καλύτεροι με ρεαλιστικές και αποτελεσματικές θέσεις. Στην κρίση πρέπει να επιστρατεύσουμε την «Εθνική Ελλάδος».

Τους ικανότερους, τους δοκιμασμένους επί σειρά ετών στην επιστήμη, στον επαγγελματικό βίο, στην κοινωνία και τη δημόσια ζωή. Ιδιαίτερα δε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν αποτελέσματα, να μιλούν ισότιμα με τους ισχυρούς και να διατηρούν δεσμούς επιρροής σε Ανατολή και Δύση, στον αραβικό κόσμο, τη Ρωσία, την Κίνα, τις Βρυξέλες αλλά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μόνο έτσι η φωνή της Ελλάδος την 7η Μαΐου θα βγει από τις κάλπες ξανά ισχυρή και αποτελεσματική.

Μόνο έτσι θα μετατρέψουμε την οργή σε κλειδί, για την επόμενη, καλύτερη μέρα που μας αξίζει.