Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Διαδοχή Αβραμόπουλου ή ανασχηματισμός;

Διαδοχή Αβραμόπουλου ή ανασχηματισμός;

Ανοιχτό παραμένει το θέμα ενός νέου ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς εν τω μεταξύ αναζητείται ο διάδοχος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Έλληνας Επίτροπος ουσιαστικά σήμερα ολοκληρώνει την παραμονή του στο Υπουργείο Άμυνας, καθώς από την 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στις Βρυξέλλες, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να έχει βρεθεί ο διάδοχος του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται δύο εισηγήσεις από το περιβάλλον του, με τη μία να προτείνει την αναπλήρωση μόνο της θέσης του Υπουργού Άμυνας και την άλλη, ένα ευρύ σαρωτικό ανασχηματισμό που θα δώσει εκ νέου μεταρρυθμιστικό τόνο στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, ωστόσο οι φωνές που ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να αποπέμψει όσους εντάχθηκαν στο τελευταίο κυβερνητικό σχήμα και δείχνουν απρόθυμοι να υλοποιήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα, ενισχύονται.

Όπως βέβαια και εκείνες που ζητούν ριζική αλλαγή στο επικοινωνιακό επιτελείο, με τη Σοφία Βούλτεψη να δέχεται τα περισσότερα πυρά.

Σχετικές ειδήσεις