Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του έτους

Ρωσία: Ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του έτους

Η άσκηση περιλαμβάνει περίπου 95.000 στρατιώτες, περισσότερα από 7.000 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού, έως 170 πολεμικά αεροσκάφη και 20 πλοία .

Αρχισαν σήμερα στη Ρωσία οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της χρονιάς, στη Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή, όπως ανέφερε στο TASS η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Ουραλίων, καθώς επίσης και στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας. Στο Τοτσκι και το Ντονγκουζ η δύναμη έφτασε μέχρι τους 12.000 στρατιώτες, 470 τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 90 άρματα μάχης, 250 οχήματα μάχης πεζικού, 130 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως καθώς και περίπου 20 συστήματα πυροβολικού και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων (MLRS).

«Η άσκηση στρατηγική διοίκησης και προσωπικού Center-2015 είναι το τελικό στάδιο των επιχειρησιακών και μαχητικών εκπαιδεύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων το 2015, καθώς και οι κοινές εκδηλώσεις κατάρτισης μάχης των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO)», δήλωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι ασκήσεις θα ελέγξουν την ετοιμότητα της στρατιωτικής διοίκησης και του ελέγχου στα σώματα των ενόπλων δυνάμεων των κρατών μελών του CSTO «για τη διαχείριση των δυνάμεων του συνασπισμού στον εντοπισμό μιας διεθνούς ένοπλης σύγκρουσης, τον αποκλεισμό και την καταστροφή παράνομων ένοπλων ομάδων κατά τη διάρκεια των κοινών ειδικών επιχειρήσεων».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, στρατηγός Βαλερι Γκερασιμοφ είναι επικεφαλής του ελέγχου της άσκησης.

Οι ασκήσεις αφορούν τις στρατιωτικές δομές διοίκησης και τα στρατεύματα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τον Στόλο της Κασπίας, τις αεροπορικές δυνάμεις, σε μεγάλες αποστάσεις, την πολεμική αεροπορίας των μεταφορών, καθώς και τους φορείς ελέγχου και τις μονάδες των υπουργείων Εσωτερικών, Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Υπουργείο, την Ομοσπονδιακή Ασφάλεια Υπηρεσία (FSB), την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Ελέγχου των Ναρκωτικών (FSKN) της Ρωσίας, τις δυνάμεις και τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας του Καζακστάν που αποτελούν μέρος της συλλογικής δύναμης ταχείας αντίδρασης του CSTO.

Επιπλέον, η κινητοποίηση για την ετοιμότητα και τις δράσεις των στρατευμάτων θα πρέπει να ελέγχεται κατά τη διάρκεια γυμνασίων για τις δράσεις ανάπτυξης και της άμυνας με στόχο την προστασία των σημαντικών κρατικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο του Center-2015 στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν και τις περιοχές του Νοβοσιμπίρσκ, της Σαμάρα και της Τσελιάμπινσκ.

Νωρίτερα, τα στρατεύματα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο Στόλος της Κασπίας, οι αεροπορικές δυνάμεις, οι στρατιωτικές μεταφορές της Αεροπορίας, καθώς και μονάδες της αεροπορίας και άλλων στρατιωτικών περιοχών είχαν ειδοποιηθεί έναν έλεγχο ετοιμότητας μάχης κατά τον οποίο κινήθηκαν στις περιοχές μάχης, οι ποίες διεξήχθησαν σε συνδυασμό με πορείες με τη χρήση των τρένων και των στρατιωτικών αεροπλάνων των αερομεταφορών.

Οι ασκήσεις Center-2015 θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις