Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Γεωργιάδης κάνει μόδα στην Αυστραλία... την κηπουρική!

Ο Γεωργιάδης κάνει μόδα στην Αυστραλία... την κηπουρική!

Ο Κώστας Γεωργιάδης είναι παρουσιαστής εκπομπής του ABC Gardening Australia.

Είναι δεύτερης γενιάς Αυστραλός με ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ και μεγάλωσε στο North Bondi.

Όταν ήταν 15 ετών επισκέφθηκε την Ελλάδα για οκτώ εβδομάδες και όταν επέστρεψε ευχαρίστησε τους γονείς του που τού έδωσαν την ευκαιρία να μάθει την ελληνική γλώσσα.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική Τοπίου στο University of New South Wales.

Την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση την έκανε ως παρουσιαστής της εκπομπής «Costa's Garden Odyssey». Στην εκπομπή αυτή, ο Γεωργιάδης υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά την κηπουρική, τονίζοντας τη σημασία του νερού και της αξιοποίησής του, καθώς και τα οφέλη της βιώσιμης διαβίωσης. Απλώνει την πράσινη σοφία του επικοινωνώντας με τους ανθρώπους και αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την κοινότητα.

Έπειτα από 25 επεισόδια ο αυστραλιανός σταθμός SBS σταμάτησε την παραγωγή της εκπομπής.

Τότε ήταν που το κανάλι ABC τού πρότεινε μια νέα συνεργασία, την εκπομπή «Gardening Australia». Ο ίδιος δέχτηκε τη πρόκληση πηγαίνοντας την κηπουρική σε ένα άλλο στάδιο. Όπως δήλωσε «έκανε όλον τον κόσμο, δικό του κήπο». Μιλάει για το τι προσφέρουν τα τρόφιμα στην υγεία του ανθρώπου, την υγεία του ίδιου του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων και γενικότερα ο τομέας της υγείας θέλει να αποτελεί μεγάλο μέρος της εκπομπής του.

Μεγάλο θέμα έχει γίνει και για το μούσι του, καθώς έχει 20 χρόνια να το κόψει. Το όνειρό του για το μέλλον είναι να συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους να έχουν ως προτεραιότητα τη σωστή διατροφή.

Ο Κώστας Γεωργιάδης είναι πρέσβης της International Compost Awareness Week.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις