Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΝΑΤΟ: Στέλνει χερσαίες δυνάμεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία

ΝΑΤΟ: Στέλνει χερσαίες δυνάμεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Νέα βήματα για την ενίσχυση της παρουσίας της Συμμαχίας στην ανατολική πλευρά της,θα συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβίαδήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στο περιοδικό Newsweek.

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση της 8ης και 9ης Ιουλίου θα πρέπει να αποφασισθεί η μόνιμη εγκατάσταση χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Θα παραμείνουν εκεί για όσο διάστημα η Ρωσία διατηρεί επιθετική θέση.

«Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις της Μόσχας. Πίσω από την εμπλοκή και τη διάλυση των φιλοδυτικών κυβερνήσεων που συνορεύουν με τη Ρωσία, βρίσκεται η σύγκρουση ιδεών», δήλωσε ο Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί τους ενεργειακούς πόρους ως όπλο για να διαιρέσει τους συμμάχους.

Η κρατική τηλεόραση RT διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, και το Κρεμλίνο προσπαθεί να υπονομεύσει τη μελλοντική πηγή ευημερίας, είπε ο πρώην επικεφαλής του Συμφώνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία υποστηρίζει πολιτικά κόμματα τα οποία υποστηρίζουν την αποσύνθεση της ΕΕ.

«Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ένας από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός, πολιτικός ηγέτης που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το Brexit», είπε ο Ράσμουσεν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ είναι δυνατός, αλλά πρέπει να διεξάγεται αποκλειστικά από θέση ισχύος, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις