Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οι Άλπεις του Γιώργου Παπανδρέου

Οι Άλπεις του Γιώργου Παπανδρέου
Όταν το τέλος της ελληνικής οικονομίας είναι κοντά, οι Άλπεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι εδώ...

Όταν το τέλος της ελληνικής οικονομίας είναι κοντά, οι Άλπεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι εδώ. Για να σβήσουν κάθε ίχνος ελπίδας και προσδοκίας. Για να κάνουν τους φτωχούς συγγενείς της Ευρώπης, πάμπτωχους και επαίτες.

Το πιο σκοτεινό και κακόγουστο σενάριο από τα πιο άρρωστα και ανίκανα μυαλά. Ένα πολυβραβευμένο σενάριο σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ υποκρισίας και ψεύδους.

Μια νοσοκόμα, η Άγκελα Μέρκελ, ένας τραυματιοφορέας, ο Νικολά Σαρκοζί, ένας απίστευτος πρωθυπουργός, δύο χοντροί αντιπρόεδροι, μία Χάιντι υπουργός Παιδείας –ήταν η πρώτη που ανέβηκε στις Άλπεις- ένας υπουργός από το London School of Economics και μία κυβέρνηση κομπάρσων συγκροτούν μία ξεχωριστή ομάδα. Θέλουν να κάνουν όλους τους Έλληνες ζωντανούς - νεκρούς. Προσλαμβάνονται από την τρόικα. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ΓΑΠ. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα όμως δεν εμπιστεύεται καθόλου τον αρχηγό και του τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια.

Στα χέρια κάποιου άλλου σκηνοθέτη θα μπορούσε να ήταν μία λάιτ φαρσοκωμωδία ή ένα δράμα εποχής. Στα χέρια όμως του Γιώργου Παπανδρέου είναι ένα απρόβλεπτο θρίλερ με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, εξοντωτικούς φόρους και απανωτές καταδίκες στην ανεργία και στην ανέχεια.

Η τρόικα των σεναριογράφων δηλώνει πανευτυχής για τις πολλαπλές βραβεύσεις, ενώ οι παραγωγοί, τραπεζίτες και κάθε λογής κερδοσκόποι, υπόσχονται να επανέλθουν σύντομα με το σίκουελ της ταινίας.

Οι Άλπεις του Γιώργου Παπανδρέου. Από τα μέσα Οκτωβρίου πανευρωπαϊκή πρεμιέρα (χρεοκοπίας). Κάντε μια στάση (πληρωμών) και απολαύστε το πιο ευφάνταστο και ταπεινωτικό σενάριο όλων των εποχών.

Θωμάς Σίδερης, Δημοσιογράφος