BOMBER

Κοροναϊός: Κλείστε τα σχολεία πριν είναι αργά - Επιβάλλεται να κερδίσουμε χρόνο

Κοροναϊός: Κλείστε τα σχολεία πριν είναι αργά - Επιβάλλεται να κερδίσουμε χρόνο

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι κάτι παραπάνω από ραγδαία και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται για παράδειγμα στην Ιταλία θα έπρεπε να προβληματίζει περισσότερο τις ελληνικές αρχές που πηγαίνουν βήμα - βήμα στο κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Κάθε μέρα που περνάει τα αρμόδια υπουργεία κλείνουν κατά περίπτωση όσα σχολεία θεωρούν «ύποπτα» διότι προφανώς φοβούνται το πολιτικό κόστος και ενδεχομένως τον πανικό που ενδέχεται να δημιουργηθεί από το ξαφνικό κλείσιμο όλων των σχολείων.

Το αν έχουν δίκιο οι αρμόδιες επιτροπές θα φανεί.

Μακάρι να έχουν δίκιο και να μην χρειάζεται να αποδειχθούμε μάντεις κακών.

Όμως δεν έχει καμία λογική συνέχεια να κλείνεις ένα σχολείο και να κρατάς ανοικτά άλλα 4 που βρίσκονται στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.
Αυτό δεν εξηγείται και επιστημονικά δηλαδή.

Περιμένουν ακούμε να εμφανιστεί έστω ένα πρώτο κρούσμα σε κάποιο σχολείο για να κλείσει. Μα αν εμφανιστεί ένα κρούσμα σε σχολείο και επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι ήδη έχουν κολλήσει κι άλλα παιδιά.

Όταν διαπιστωθεί το πρώτο περιστατικό, ο ιός θα έχει περάσει σε ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, οπότε το κλείσιμο είναι σχεδόν άχρηστο!

Όταν ο ιός βρεθεί σε απόλυτη διασπορά τότε το κλείσιμο των σχολείων δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα. Άραγε αυτό δεν το αντιλαμβάνεται κανείς;

Οι πολίτες που έχουν παιδιά έχουν ήδη πανικοβληθεί, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι παραπάνω.

Διαβάστε σχετικά:

Κοροναϊός: Αυτά τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ήδη αρκετοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολειά χωρίς να έχει εμφανιστεί κάποιο κρούσμα.

Κι εδώ στην Ελλάδα, η πολιτεία περιμένει. Ο ένας φορέας περιμένει τον άλλον και χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Το υπουργείο Παιδείας περιμένει το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Υγείας, προφανώς περιμένει (;) το πρώτο κρούσμα σε παιδί, για να μεριμνήσει προληπτικά και να... δράσει άμεσα, ώστε να δοθεί η εντολή να κλείσουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα της χώρας, για την αποτροπή της μετάδοσης του κοροναϊού.

Η λήψη του απαραίτητου (πλέον) προληπτικού μέτρου μοιάζει αναπόφευκτη κι εδώ απαιτείται το υπουργείο Υγείας να δείξει το μέγιστο της ευαισθησίας και της ετοιμότητάς του, δρώντας προληπτικά και όχι εκ των υστέρων αποτρεπτικά.

Επιβάλλεται... χθες και όχι αύριο να μεριμνήσει η ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο των σχολείων πριν να είναι αργά, καθώς είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο, πως ένα τέτοιο μέτρο μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει στη μη εξάπλωση του κοροναϊού.

Το παράδειγμα όσων βιώνουν οι Ιταλοί γείτονές μας, που έχασαν την προληπτική μάχη για την εξάπλωση του κοροναϊού, λόγω καθυστερημένης αντίδρασής τους, ίσως και επειδή δεν πίστευαν ή δεν περίμεναν πως θα τους βρει το κακό, πρέπει όχι να μας προβληματίσει, αλλά να μας αφυπνίσει.

Και το περιστατικό με τον 67χρονο από την Αμαλιάδα, που διέσπειρε τον κοροναϊό σε άγνωστο ακόμα και σήμερα αριθμό συμπολιτών μας, πρέπει -επιτέλους- να θέσει τα αρμόδια υπουργεία για την προστασία των παιδιών, σε κατάσταση διαρκούς συναγερμού.

Το να γλιτώσεις κατά το 1/4 τον αριθμό των όποιων συνολικών κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, κλείνοντας όλα τα σχολεία πριν εμφανιστεί κρούσμα σε παιδί ή δάσκαλο - καθηγητή είναι τεράστια υπόθεση.

Πολύ περισσότερο, όταν όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πως οι συνθήκες υγιεινής στα ελληνικά δημόσια σχολεία δεν πληρούν καμία προϋπόθεση τήρησης των βασικών -έστω- κανόνων αποτροπής μετάδοσης των όποιων ιώσεων.

Χρόνο επιβάλλεται να κερδίσουμε σε αυτή τη μάχη που πρέπει όλοι μας να δώσουμε για τη μη εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα, όσο έχουμε χρόνο και προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε προληπτικά.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κρούσματα σε Γαλάτσι και ισραηλινή πρεσβεία - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών