BOMBER

Ο Παρθενώνας και τα σκουπίδια της… ελευθεριότητας

Ο Παρθενώνας και τα σκουπίδια της… ελευθεριότητας
Το μεγαλύτερο μνημείο του πολιτισμού δεν έχει κανείς δικαίωμα να το αμαυρώνει
Intime.gr

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει το μεγαλύτερο μνημείο πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία

Ο σάλος από το ξεδιάντροπο και αηδές τηλε-θέαμα που αποκαλείται ταινία «μικρού μήκους» με τον τίτλο «Ξεπαρθενών» δείχνει πόσο βαθιά είναι ριζωμένη η αθλιότητα σε μια μερίδα ανθρωποειδών που ζουν παρασιτικά στην Ελλάδα…

Οι δημιουργοί της ταινίας, με κείμενο το οποίο έχουν αναρτήσει στην επίσημη σελίδα τους πριν μερικές μέρες, επιχείρησαν να δώσουν εξηγήσεις καθώς όπως αναφέρουν ήταν σίγουροι ότι θα προκληθούν αντιδράσεις. «Γενικά, ως απάντηση σε όλα τα γιατί στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος των επεξηγήσεων, που μπορούν να δοθούν, πάντα υπάρχει κι αυτή: γιατί έτσι γουστάρουμε». Αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι λοιπόν μπορούν ανενόχλητοι σε μια σοβαρή πολιτεία να προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια; Γιατί έτσι γουστάρουν; Ποιοι είναι τελικά; Τόσο μεγάλες πλάτες έχουν; Που μπορούν να χυδαιολογούν με την ιστορία ενός λαού; Και να απαιτούν «ετσιθελικά» το σεβασμό της δικής τους σεξουαλικής ταυτότητας, χωρίς οι ίδιοι να σέβονται ούτε ιερό, ούτε όσιο.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αμαυρώνουν το μεγαλύτερο μνημείο πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία. Προφανώς έχουν μπερδέψει την έννοια της ελευθερίας με την έννοια της ελευθεριότητας των ηθών και την έλλειψη ηθικών φραγμών. Η ελευθερία ανήκει στους σκεπτόμενους ανθρώπους που ξέρουν από που έρχονται, που βρίσκονται και που πάνε. Η ελευθεριότητα συνδέεται μόνο με τα «σκουπίδια» που τολμούν να χαρακτηρίσουν τον Παρθενώνα ως «παράσημο εθνικισμού, αρχαιολατρείας, πατριαρχίας, εμπορευματοποίησης, μαζικής κουλτούρας και καθωσπρεπισμού μεταξύ άλλων». Αυτή την άθλια εκτίμηση έκαναν στην ανακοίνωσή τους.

Βάρος της γης, άχρηστα ανθρωποειδή που δεν προσφέρουν τίποτε. Και μην ρωτήσετε γιατί τους αποκαλούμε άχρηστα παράσιτα. Γιατί έτσι γουστάρουμε… Απλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.