BOMBER

Δεν θα γλιτώσουμε ποτέ από την κυρία Μέρκελ;

Δεν θα γλιτώσουμε ποτέ από την κυρία Μέρκελ;
Ας ελπίσουμε ότι η ίδια δεν θα δεχθεί την πρόταση Γκουντέρες

Ο ΟΗΕ θέλει να την επαναφέρει στα πράγματα...

Διάβασα την είδηση και προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ: Ο Γκουτέρες πρότεινε στην Μέρκελ να αναλάβει επικεφαλής συμβουλευτικού οργάνου στον ΟΗΕ! Ο Αντώνιο Γκουτέρες ζήτησε από την Άνγκελα Μέρκελ να αναλάβει την προεδρία υπό σύσταση συμβουλευτικού οργάνου στο οποίο επικεφαλής θα τεθούν πρώην αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων, εξήγησαν οι πηγές στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ποιος θα είναι ο σκοπός αυτός του συμβουλίου; Να «εντοπίσει παγκόσμια δημόσια αγαθά και άλλα πεδία κοινού ενδιαφέροντος» όπου «χρειάζονται βελτιώσεις στη διακυβέρνηση» και να «προτείνει επιλογές για το πώς μπορεί να επιτευχθούν». Σα να λέμε δηλαδή ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει κάνει τόσα καλά στην παγκόσμια κοινότητα και ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έκρινε ο Γκουντέρες ότι πρέπει να της δώσει κι άλλο ρόλο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το απάνθρωπο δημοσιονομικό πρόγραμμα που διέλυσε τις χώρες του Νότου; Τα μνημόνια που κατέστρεψαν την Ελλάδα; Τα όπλα που πουλάει και αγοράζει από τους Τούρκους. Το διπλό παιχνίδι που έπαιζε και με τους Ρώσους και με τους Αμερικανούς για τους αγωγούς φυσικού αερίου; Το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε στην αναγνώριση του μορφώματος των Σκοπίων και στην παραχώρηση του ονόματος της «Μακεδονίας»; Μεγάλη η προσφορά της. Αξέχαστη.

Και τώρα θέλουν να την επαναφέρουν μαζί με πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών. Με ποιούς; Με αυτούς που διέλυσαν την Ε.Ε. και την έκαναν υποχείριο των μεγάλων παικτών;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor Spoiler: Βαριές κουβέντες από Μυριέλλα και Κατσαούνη – Απών ο Βαλάντης από το Συμβούλιο

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες