BOMBER

Η ρήξη Τσίπρα - Καραμανλή

Η ρήξη Τσίπρα - Καραμανλή

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα μεταξύ Τσίπρα – Καραμανλή. Μετά το ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που ισχυρίστηκε ότι ο Καραμανλής είχε προτείνει στον Μπους, σκέτο το όνομα Μακεδονία προβλέπω πλήρη ρήξη μεταξύ των δυο ανδρών

Και για να είμαι σαφής, ο Τσίπρας, που τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, λόγω δημοσκοπικής κατρακύλας, είναι αποφασισμένος να κάψει όλους τους φίλους του μήπως και διασωθεί πολιτικά.

Η φιλία του με τον Καραμανλή είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Όπως και το γεγονός ότι ο Καραμανλής τον στήριζε σε off the record συζητήσεις. Η πορεία του ιδιόμορφου μεταξύ τους πολιτικού φλερτ, που ξεκίνησε λίγο μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012;

Από τότε, δηλαδή λίγους μήνες μετά από εκείνες τις εκλογές, οι Αλ. Τσίπρας και Κ. Καραμανλής είχαν τόσο τηλεφωνικές επικοινωνίες όσο και μυστικές συναντήσεις, τις οποίες γνώριζαν μόνο ελάχιστοι στενοί τους συνεργάτες.

Στην διάρκειά τους γνωρίστηκαν καλύτερα κι αναπτύχθηκε ένας αλληλοσεβασμός και μια αλληλοεκτίμηση μεταξύ τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως ο Κ. Καραμανλής επεσήμαινε σε στενούς συνεργάτες του, ότι «ο Τσίπρας θα κυβερνήσει, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, άλλωστε σε καμιά περίπτωση δεν έχει την εικόνα… κατσαπλιά, αντίθετα έχει ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται από αστική ευγένεια και ήρεμη αποφασιστικότητα».

Τον συμβούλευε βέβαια να μην βιαστεί να πάρει την εξουσία, να έχει υπομονή, αλλά και να διευρύνει το κόμμα του.

Είδες πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή;