ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η ώρα του... ουδέτερου χρόνου

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η ώρα του... ουδέτερου χρόνου
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Ανασχηματισμός | Ειδήσεις: Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης έβαλε πάγο στα σενάρια του ανασχηματισμού πριν από μερικές εβδομάδες, το θέμα έχει επανέλθει στα πολιτικά πηγαδάκια

Για να είμαστε ακριβείς, παρασκηνιακά, σε υπουργικά και βουλευτικά πηγαδάκια, δεν μπήκε ποτέ οριστικό φρένο στις ανησυχίες κάποιων, στις προσδοκίες άλλων και στα «στοιχήματα» για το αν έφτασε ή όχι η ώρα των αλλαγών.

Τις τελευταίες ώρες, και ειδικά από χθες 02/07/2020 όλοι εμφανίζονται απολύτως βέβαιοι ότι ο ανασχηματισμός πρόκειται να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αν δεν γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο 4 με 5 Ιουλίου του 2020.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε βεβαίως με την επαναφορά του Γιώργου Γεραπετρίτη στον «ουδέτερο πολιτικό χρόνο» του ανασχηματισμού.

Ο υπουργός Επικρατείας «έδειξε» (μιλώντας τη Δευτέρα στον Alpha 9,89) σε πρωθυπουργικό πράσινο φως για αλλαγές ανά πάσα στιγμή μετά την 1η Ιουλίου, οπότε η κυβέρνηση θα κάνει το τελευταίο μεγάλο βήμα της, δηλαδή το άνοιγμα του τουρισμού.

Τις νέες δηλώσεις Γεραπετρίτη, αν και δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα αλλά την αφετηρία, ακολούθησε το λακωνικό σχόλιο «δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού» του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Το σκηνικό ουσιαστικά επαναλαμβάνεται μετά το πρόσφατο κεντρικό «σιωπητήριο», καθώς συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετέφεραν στις 17 Ιουνίου το μήνυμα ότι δεν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό «στις επόμενες εβδομάδες».

Πάντως υπάρχει κοινή πεποίθηση στο πολιτικό σκηνικό ότι η αναβολή του ανασχηματισμού δημιουργεί ένα πολύ κακό κλίμα ανάσχεσης στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου.

Κάποιες πληροφορίες εκτιμούν ότι καταλύτης των εξελίξεων θα αποτελέσει το υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, που θα συζητηθεί στη διά ζώσης Σύνοδο Κορυφής στις 17-18 Ιουλίου.

Παρόλα αυτά και αυτό το σενάριο είναι μακρινό.

Μια καλή ημερομηνία είναι η Τρίτη 7 Ιουλίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2019 και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη μεριά, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι η είδηση του ανασχηματισμού πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ωστε επικοινωνιακά να καλύψει την ιστορία με την λίστα των χρηματοδοτούμενων ΜΜΕ την οποία ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει ο κ. Πέτσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης στο Ελληνικό: Ο τόπος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης (pics & vid)