ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τραγωδία στο Μάτι: Τι ακριβώς να θάψει; - Εικόνες που σοκάρουν από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας

Τραγωδία στο Μάτι: Τι ακριβώς να θάψει; - Εικόνες που σοκάρουν από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας

Ντοκουμέντο για τη φωτιά στο Μάτι: Παρά το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο για όσα συνέβησαν στο Μάτι, το πολιτικό σύστημα αγρόν ηγόραζε - Με δυο δηλώσεις «καθάρισε» το όλον ζήτημα της ανείπωτης τραγωδίας - Μια δήλωση της κυβέρνησης ότι υπάρχει εγκληματική συγκάλυψη και μια δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα είναι ψεύδη

Σε μια σοβαρή Πολιτεία, μετά τα όσα ακούστηκαν στο ηχητικό ντοκουμέντο της Καθημερινής θα έπρεπε ολόκληρη η Εισαγγελεία Αθηνών να μεταβεί με πούλμαν και κλούβες και να αρχίσει να κάνει συλλήψεις, από επιτελικούς μέχρι πολιτικούς.

Όμως δυστυχώς δεν άνοιξε ρουθούνι...

Αν κάποιος ακούσει προσεκτικά το ηχητικό θα πρέπει να φύγει από την Ελλάδα. Αν δεν ακούσατε, διαβάστε το παρακάτω:

Σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα, ο Ματθαιόπουλος δίνει «οδηγία» στον εμπειρογνώμονα «να φτιάξει πόρισμα για τη φωτιά, όχι φταίει ο ένας, ο άλλος… Φτιάξε ένα πόρισμα με την εμπειρία σου.. Αν είναι ελλιπή στοιχεία, στ’ α…. σου. Δεν πρόκειται να σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα».

Και συνεχίζει: «Πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πέντε αυτά… και δωσ’ το. Και μπορεί να πάρουν την πίτα κι εσύ να πάρεις την π…».

Και λέει στον πραγματογνώμονα: Θάψτα!

Τι ακριβώς να θάψει; Τις 102 ψυχές;

Να τις σκοτώσει για δεύτερη φορά;

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει την «οδηγία» που έλαβε από την «Υπουργό»: «Μην γράψεις πουθενά σου λέω, ότι προκύπτουν ευθύνες για τους ανωτέρους σου. Η Υπουργός αυτό μου’ πε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πες του το. Μην γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος ή η Δούρου, ο καθένας. Ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Αποκαλυπτική είναι και η παραδοχή Ματθαιόπουλου για τον τρόπο που «παίχτηκε το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για τις μεγάλες φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη τα προηγούμενα χρόνια, όπου καθηλώθηκαν τα εναέρια μέσα: «Έχεις 15 χρόνια, 20, για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω. Θα πούνε, στη Σάμο. Ποιος είναι; Ναι. Και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις και τίποτα. Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο-Βασιλειάδη. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια».

«Θες να πάρεις σύνταξη; Ή θες καμιά δυσμενή μετάθεση;». Όσες φορές κι αν ακούσεις το ηχητικό, μόνο ναυτία μπορείς να νιώσεις.

Αυτός ο κύριος, θέλει να θάψουμε αυτή την εικόνα;

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες με τους νεκρούς που κατέγραψε τις πρώτες ώρες της τραγωδίας το Newsbomb.gr:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Δείτε εδώ το ηχητικό:

Μάτι: Ηχητικό ντοκουμέντο που σοκάρει! «Εντολή υπουργού: Μην γράψεις ευθύνες για ανωτέρους»