ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Άνγκελα στείλε τον Σόιμπλε διακοπές μαζί με τον Βαρουφάκη

Άνγκελα στείλε τον Σόιμπλε διακοπές μαζί με τον Βαρουφάκη

Όταν η Ελλάδα κάνει κινήσεις καλής θέλησης, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις σχέσεις της με τους δανειστές, θυσιάζοντας τον υπουργό Οικονομικών της, Γιάνη Βαρουφάκη, τότε ανάλογα βήματα πρέπει να γίνουν και από την άλλη πλευρά.

Να «παραιτήσει» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να τον αποσύρει από τη διαπραγματευτική ομάδα της Γερμανίας

Και... όταν αναφερόμαστε στην αντίπαλη πλευρά δεν εννοούμε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα πλην της Γερμανίας και της Ανγκελας Μέρκελ που στόχο άλλο δεν έχει απ' το να υποτάξει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Να τους υποτάξει ώστε να επιβιώνουν στη... σκιά της κυρίαρχης Γερμανίας, λειτουργώντας αποκλειστικά υπέρ των γερμανικών και μόνο συμφερόντων.

Ήρθε, λοιπόν η ώρα, έμπρακτα να εφαρμοστεί από τη Γερμανία και η αλληλεγγύη προς τους εταίρους της, έτσι όπως αυτή συμπεριλαμβάνεται στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εδώ και τώρα, λοιπόν, καλούμε την Ανγκελα Μέρκελ να «παραιτήσει» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να τον αποσύρει από τη διαπραγματευτική ομάδα της Γερμανίας, άρα και από το Eurogroup, ώστε να μπορέσει η ελληνική πλευρά να βρει πεδίο... συνεννόησης με κάποιον άλλο Γερμανό υπουργό οικονομικών.

Ο άνθρωπος που έχει ως... στόχο ζωής να δει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, δεν έχει θέση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Η Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας έκαναν το πρώτο βήμα και ο Βαρουφάκης αποτελεί παρελθόν.

Καλείται η Γερμανία και η Μέρκελ να στείλει τον Σόιμπλε διακοπές, μέχρι να κλείσει ο νέος γύρος της διαπραγμάτευσης, ακολουθώντας τη θαραλλέα κίνηση της ελληνικής πλευράς και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι κάτοικοι όλων των ελληνικών νησιών αναμένουν με... ανοικτές αγκάλες και προσφέρονται ακόμη και να φιλοξενήσουν «δωρεάν» τον Γερμανό υπουργό οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις