ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Σκάνδαλο Folli Follie: Πάνε να καταλογίσουν τις ευθύνες στους ορκωτούς λογιστές

Σκάνδαλο Folli Follie: Πάνε να καταλογίσουν τις ευθύνες στους ορκωτούς λογιστές

Σκάνδαλο Folli Follie: Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε. Η υπόθεση αναδύει δυσοσμία από μακριά! Μετά τα όσα γράφτηκαν για την υπόθεση, άγνωστο γιατί, κάποιοι πάνε να ρίξουν τις ευθύνες στα... χαμηλά

Η τελευταία εξέλιξη γύρω από την περίπτωση της οικογένειας Κουτσολιούτσου, είναι η ακόλουθη:

Η Γενική Διεύθυνση Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε απάντηση που έδωσε για την υπόθεση της Folli Follie στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου μεταθέτει τις ευθύνες για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στους ορκωτούς λογιστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ

Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΣΥ Γ. Κουτσούκου, Ο. Κωνσταντινόπουλου και Β. Κεγκέρογλου σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie και την καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομίας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, επισημαίνει ότι «από την έκθεση ελέγχου επί των εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2016 του αρμόδιου ορκωτού ελεγκτή λογιστή δεν προκύπτουν παρατηρήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Folli Follie: Ο Κουτσολιούτσος τοποθετεί στην Eπιτροπή Ελέγχου κολλητό του Λαυρεντιάδη

Με τον τρόπο αυτό μεταθέτει ουσιαστικά το βάρος των ευθυνών στον ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος δεν εντόπισε τα κακώς κείμενα.

Στην ίδια απάντηση αναφέρεται ότι με το νόμο 4548/2018 έγινε μια σημαντική αναμόρφωση του δικαίου ανωνύμων εταιρειών με στόχο, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπιστούν στο μέλλον θέματα όπως αυτό της Folli Follie.

Η αλλαγή αυτή προβλέπει πως, με στόχο πάντα την προστασία των μετοχών και των πιστωτών της, οι ετήσιες ενοποιημένες καταστάσεις θα εγκρίνονται από την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που τις συνέταξε.

Η εξέλιξη της υπόθεσης γίνεται όπως αντιλαμβάνεστε ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ.

Εμείς θα την παρακολουθούμε στενά και θα σας ενημερώνουμε...