ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το όμορφο Fiat 124 Spider είναι ηλεκτρικό

Αυτό το όμορφο Fiat 124 Spider είναι ηλεκτρικό

Οι μετατροπές κλασικών μοντέλων σε ηλεκτρικά είναι της μόδας, καθώς έτσι τους εξασφαλίζεται μια δεύτερη νεότητα.

Του Γιάννη Σκουφή

To 124 Spider είναι από τα πιο διαχρονικά και όμορφο μοντέλα της Fiat και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου τα ανοιχτά αυτοκίνητα πάντα είχαν ιδιαίτερη ζήτηση.

Τo κλασικό Fiat με τη σφραγίδα του Pininfarina έχει ιδιαίτερη ζήτηση από συλλέκτες και μη και έτσι υπάρχουν στις ΗΠΑ κάμποσες εταιρείες που ασχολούνται με τις αναπαλαιώσεις του. Μια από αυτές και η Barrington Roadster Salon, η οποία όμως έχει προχωρήσει ένα ή και περισσότερα βήματα παρακάτω προσφέροντας και μια ηλεκτρική έκδοσή του. Που στην βασική της εκδοχή ονομάζεται Junior ΕV και στην κορυφαία America EV.

Η τελευταία έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 200 ίππων και 270 Nm, που συνδυάζονται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο που έχει όμως και αυτόματη(!) λειτουργία. Στοιχεία για την μπαταρία δεν ανακοινώνονται πέρα από το ότι η αυτονομία που εξασφαλίζει είναι γύρω στα 140 χιλιόμετρα, τιμή όχι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά ικανοποιητική για μια βόλτα το Σαββατοκύριακο. Αντίθετα ικανοποιητικές είναι οι επιδόσεις με 0-100 χλμ./ ώρα σε περίπου 6,0 δεύτερα και τελική 210 χλμ./ ώρα.

Η τιμή ενός πλήρως ανακατασκευασμένου Fiat 124 Spider America EV είναι τσιμπημένη μιας και φτάνει τις 126.000 ευρώ. Με τα 2/3 περίπου του ποσού αυτού (81.000 ευρώ) μπορεί κανείς να αποκτήσει το Junior EV με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα και μικρότερη μπαταρία.