ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To VW Golf eR1 είναι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό

To VW Golf eR1 είναι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Golf R στο πλαίσιο του Ice Race GP που έγινε στο Zell της Αυστρίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Το πρωτότυπο Golf eR1 είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σε αυτό θα βασιστούν τα επερχόμενα μοντέλα υψηλών επιδόσεων και μηδενικών ρύπων της VW. Θα είναι δηλαδή ηλεκτρικά και πιθανότατα θα έχουν δύο ηλεκτροκινητήρες που θα βασίζονται σε αυτούς του αγωνιστικού ID.R που κατέρριψε και το ρεκόρ στο Pikes Peak.

Όπως μπορεί κανείς να δει στις φωτογραφίες το αμάξωμα του e-Performance Golf R βασίζεται σε αυτό του Golf TCR και έτσι διαθέτει ένα πλήρως αεροδυναμικό πακέτο, με μια τεράστια πίσω φτερούγα, με φουσκωμένους θόλους τροχών, με αγωνιστικούς προφυλακτήρες αλλά και μεγάλες εισαγωγές αέρα προκειμένου να ψύχονται τα ηλεκτρονικά ισχύος κ.α.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του αγωνιστικού τμήματος της VW Jost Capito, το eR1 δεν ικανοποιεί κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ούτε κατασκευάστηκε για να συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημα. Αποτελεί την βάση για τις δοκιμές του συστήματος πρόωσης με τους συνολικά 680 ίππους και τα 650 Nm ροπής.

Κατά πάσα πιθανότατα τη διάταξη αυτή θα έχει και η κορυφαία έκδοση του ID.3 που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά και που ίσως να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα e-TCR για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από την άλλη, ενδιαφέρον έχει πως κάτω από τα top ηλεκτρικά μοντέλα με τον κωδικό R θα υπάρχουν και τα GTX σε αντιστοιχία με τα συμβατικά GTI.