ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Batmobile υπάρχει και έχει και έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους

Το Batmobile υπάρχει και έχει και έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους

Αν είστε φανατικοί οπαδοί του Batman ή δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να περνάτε απαρατήρητοι η ρέπλικα του Batmobile πωλείται.

Του Γιάννη Σκουφή

Το βέβαιο είναι πως μια γνήσια ρέπλικα του Batmobile που οδηγούσε ο Michael Keaton ως Batman στην ταινία του 1986 δεν διατίθεται κάθε μέρα προς πώληση. Επίσης κάθε άλλο παρά δεδομένο είναι πως θα έχει και έγκριση τύπου να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο, όπως η συγκεκριμένη.

Που είναι βέβαιο πως θα αναγκάσει τους πάντες να γυρίσουν να την κοιτάξουν. Άλλωστε δεν βλέπεις και κάθε μέρα ένα Batmobile δίπλα σου. Που επιπλέον έχει και θηριώδεις διαστάσεις, μιας και το μήκος του φτάνει τα 6,62 μέτρα -μαζί με τα φτερά πίσω- και το πλάτος του τα 2,40 μέτρα.

Όσο για τον κινητήρα του είναι μια τουρμπίνα ελικοπτέρου της Boing, που αποδίδει 400 ίππους, έχει ρελαντί στις 20.000 στροφές του λεπτό και αποδίδει τα μέγιστα στις 40.000 σ.α.λ. Η κίνηση των πίσω τροχών εξασφαλίζεται μέσω ενός ημι- αυτόματου κιβωτίου με τέσσερις σχέσεις, ενώ άγνωστες είναι οι πραγματικές επιδόσεις. Οι χολυγουντιανές πάντως είναι 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 4,0 δεύτερα και τελική ταχύτητα 530 χλμ./ ώρα.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται και αντίγραφα των πολυβόλων M1818 της Browning, που με το πάτημα ενός κουμπιού «ρίχνουν» σφαίρες κρότου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις