ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σαντάμ Χουσεΐν: Δες πού βρίσκεται σήμερα η εντυπωσιακή Ferrari F40 του

Σαντάμ Χουσεΐν: Δες πού βρίσκεται σήμερα η εντυπωσιακή Ferrari F40 του
ASSOCIATED PRESS

H F40 είναι από τα πιο σημαντικά και πιο περιζήτητα μοντέλα της Ferrari, με αποτέλεσμα η κατάσταση αυτής των φωτογραφιών μας να σοκάρει.

Του Γιάννη Σκουφή

Το όνομα του Σαντάμ Χουσεΐν, του δικτάτορα του Ιράκ, δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα κα μαζί με αυτόν κάποιοι θα θυμούνται και το γιό του Ουντάι. Ο οποίος δολοφονήθηκε το 2003, ενώ με βάση τα όσα γνωρίζουμε απείχε πολύ από το να χαρακτηρισθεί καλός άνθρωπος.

Ο Ουντάι Χουσεΐν λοιπόν, όπως πολύ συχνά συμβαίνει με γόνους δικτατόρων, είχε μια ιδιαίτερη έφεση στα ακριβά αυτοκίνητα. Λέγεται πως η συλλογή του περιλάμβανε εκατοντάδες Rolls Royce, Ferrari και Porsche, τις οποίες ο πατέρας του κατέστρεψε βάζοντάς τους φωτιά για να τιμωρήσει το γιo του για τη δολοφονία του προσωπικού του βοηθού σε ένα πάρτι το 1995.

Δείτε τις φωτογραφίες:

O Ουντάι μάλλον δεν πτοήθηκε καθόλου και άρχισε να αγοράζει άλλα αυτοκίνητα, εννοείται πανάκριβα και σπάνια. Όπως αυτή την F40, που μετά το θάνατό του σαπίζει σε κάποια γωνία ενός συνεργείου της πόλης Erbil όπου είχε πάει για κάποιες επισκευές πριν την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ. Πιθανολογείται πως είναι το μόνο από τα super cars του Ουντάι που επέζησε το δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου, ενώ ακόμα και έτσι έχει ενδιαφέρον για κάποιους συλλέκτες. Και ας έχει στην κυριολεξία συληθεί.

Μια F40 -ήταν και το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε υπό την επίβλεψη του Enzo Ferrari- σε καλή κατάσταση κοστίζει σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι επιδόσεις της (0-100 χλμ./ ώρα σε 4,1 δεύτερα, τελική ταχύτητα 324 χλμ./ ώρα) εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό: Γιόρτασαν τα 50 χρόνια γάμου σε διπλανά κρεβάτια πιασμένοι χέρι – χέρι