ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολλανδοί μετέτρεψαν το Nissan GT-R σε όχημα εκτός δρόμου

Ολλανδοί μετέτρεψαν το Nissan GT-R σε όχημα εκτός δρόμου

Ο γνωστός αυτοκινητικός Godzilla σε νέες περιπέτειες, μιας και σε αυτή του την εκδοχή μπορεί να κινηθεί χαλαρά και εκτός ασφάλτου.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ολλανδία με τη μορφολογία του εδάφους της δεν θεωρείται ακριβώς παράδεισος για off road, οπότε ακούγεται μάλλον περίεργο το ότι μια ολλανδική εταιρεία, η Classic Youngtimers Consultancy, ειδικεύεται στις μετατροπές super sport μοντέλων έτσι ώστε να μπορούν να κινηθούν με άνεση και μακριά από την άσφαλτο.

Η πρώτη τους απόπειρα ήταν μια Lamborghini Huracan, ενώ συνέχισαν με το εμβληματικό Nissan GT-R. Ο θρυλικό Godzilla λοιπόν, ο οποίος είναι έτσι κι αλλιώς τετρακίνητος, απέκτησε μετά τις επεμβάσεις των Ολλανδών μηχανικών μια αυξημένη κατά 120 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος. Η οποία συνοδεύεται φυσικά και από αλλαγές στην ανάρτηση, ενώ επελέγησαν και τα κατάλληλα, με χαρακτηριστικά εκτός δρόμου, ελαστικά. Που για να χωρέσουν έγιναν μετατροπές στα φτερά τα οποία απέκτησαν και πλαστικές προεκτάσεις με εμφανείς τις βίδες στερέωσής τους.

Η εικόνα ολοκληρώνεται από την σχάρα οροφής στην οποία έχει τοποθετηθεί και μια ρεζέρβα, τους πρόσθετους προβολείς στο προφυλακτήρα και την οροφή αλλά και από τη βαφή καμουφλάζ του αμαξώματος.

Παράλληλα η απόδοση του υπερ- τροφοδοτούμενου V6 των 3.800 κυβικών του συγκεκριμένου GT-R αυξήθηκε από τους 485 στους 600 ίππους. Όσο για την τιμή του ανέρχεται σε 95.000 ευρώ, καθώς το σούπερ σπορ Nissan έχει ήδη σχεδόν 50.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγιά Σοφιά: Οι θρύλοι και οι προφητείες που… τρέμουν οι Τούρκοι!