ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πιο μικρό Jeep δεν θα έχει σκληροπυρηνική εμφάνιση

Το πιο μικρό Jeep δεν θα έχει σκληροπυρηνική εμφάνιση

Μέσα στην επόμενη διετία η Jeep θα παρουσιάσει ένα καινούργιο μοντέλο που θα είναι ελαφρώς πιο μικρό από το Renegade.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Renegade, το πιο μικρό μοντέλο στη γκάμα της Jeep, βοήθησε την αμερικανική εταιρεία να αυξήσει σημαντικά τη δημοτικότητά της στην Ευρώπη. Έτσι τώρα η Jeep προσανατολίζεται στην παρουσίαση ενός ακόμα πιο μικρού μοντέλου, το οποίο μπορεί να μην διαφοροποιείται πολύ από το Renegade σε ότι αφορά τις διαστάσεις του -θα είναι πάντως πιο μικρό- αλλά θα έχει ένα τελείως διαφορετικό στυλ.

Με λιγότερο έντονη off road σχεδίαση, μικρότερη απόσταση από το έδαφος και γενικά έναν πιο ασφάλτινο προσανατολισμό.

Οι αρχικές φήμες πάντως που το ήθελαν να μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο με το νέο Fiat Panda 4x4 που επίσης αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα δεν δείχνουν να έχουν πλέον βάση. Και αυτό γιατί μετά τη συνένωση της FCA, στην οποία άλλωστε ανήκει η Jeep, υπάρχει διαθέσιμο και το πλαίσιο που μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται στα Peugeot 2008 και Opel Mokka.

Σε σχέση με αυτά το αντίστοιχο Jeep θα έχει και τετρακίνητη έκδοση, έστω και «ηλεκτρική» με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Προς το τέλος του έτους θα μάθουμε και περισσότερα, ενώ μια καλή πρώτη προσέγγιση για την αισθητική του εισαγωγικού Jeep είναι αυτή του ανεξάρτητου σχεδιαστή Kleber Silva, ο οποίος χρησιμοποίησε σα βάση για τη δημιουργία του το νέο Mokka της Opel.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Απλώνεται παντού στην Ελλάδα - Στο «κόκκινο» η Αττική- Πού εντοπίζονται τα άλλα κρούσματα