ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτός είναι ένας σύγχρονος Σκαραβαίος Made in China!

Αυτός είναι ένας σύγχρονος Σκαραβαίος Made in China!

Οι Κινέζοι δεν σταματούν πουθενά και χτύπησαν με μία αντιγραφή που είναι πιο χτυπητή από κάθε άλλη φορά.

Του Γιάννη Σκουφή

Μέχρι τώρα έχουμε δει διάφορες κινεζικές εταιρίες να αντιγράφουν γνωστά μοντέλα. Από το μικρό Smart μέχρι τα μεγάλα SUV της BMW ή της Land Rover. Φυσικά και έχουν υπάρξει καταγγελίες και αγωγές αλλά από την στιγμή που τα αυτοκίνητα αυτά, που είναι γνωστά και ως copy-cats, δεν εξάγονται αλλά πωλούνται μόνο στην εσωτερική αγορά τα αυτιά των Κινέζων δεν φαίνεται να ιδρώνουν και πολύ.

Τουλάχιστον αυτών στην Great Wall ή στη νεόκοπη θυγατρική της Ora που παρουσιάζουν στην έκθεση της Σαγκάης ένα αντίγραφο του κάτι παραπάνω από πασίγνωστου Σκαραβαίου της VW. Το αντίγραφό αυτό ονομάζεται Punk Cat, είναι τετράθυρο και στο εσωτερικό του έχει πολλές ομοιότητες με το κλασικό πρότυπό του. Και προφανώς κανείς δεν θα ήθελε να μάθει τι λένε οι άνθρωποι της Volkswagen βλέποντας αυτή τη μάλλον γελοία εκδοχή του εμβληματικού Σκαραβαίου.

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι πως το Punk Cat χρησιμοποιεί το πλαίσιο και το σύστημα πρόωσης του Good Cat -από τις ονόματα και μόνο γίνεται αντιληπτό πόσο προκλητικοί είναι στην Great Wall- ένα SUV με την μάσκα της Porsche. Βέβαια, άλλο να αντιγράφουν οι Κινέζοι ένα σύγχρονο μοντέλο και άλλο ένα τοτέμ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η ιστορία του οποίου έχει ξεκινήσει τη δεκαετία του ‘50 και έχει ολοκληρωθεί μόλις πρόσφατα.

Πάντως, όλα αυτά δύσκολα γίνονται δίχως την έστω άτυπη άδεια της Volkswagen που κάποια στιγμή θα παρουσιάσει το διάδοχο του Beetle, εννοείται με ηλεκτρική καρδιά. Πάντως, οι Κινέζοι κάνουν το… πρώτο βήμα με το Punk Cat, το οποίο αναμένεται να έχει ηλεκτροκινητήρα 150 ίππων, μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα από 50 έως 60 kWh και αυτονομία από 350 έως 450 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεμιστοκλέους: Για ποιές ηλικίες ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών στις 21 και τις 24 Απριλίου